загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери Донбасу мають намір подати в суд на Київ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Пенсіонери Донбасу мають намір подати в суд на Київ

Жителі самопроголошених республік мають намір через суд домогтися виплати українською владою пенсій і соціальних допомог, сума яких складає мільярди гривень. Більше 400 тисяч жителів Донбасу найближчим часом подадуть в суд на владу України з метою стягнути борги за не виплаченими з 2014 року пенсій, повідомляє Донецьке агентство новин з посиланням на представника позивачів, адвоката громадської організації «Право народу» Ірину Хижняк.

«Ми будемо домагатися стягнення заборгованості українських властей по всім пенсіонерам за період з 1 грудня 2014 року і індексації цих платежів», – заявила Хижняк. За її словами, розмір заборгованості становить мільярди гривень. Адвокат пояснила, що фактично виплати повинні початися в 2016 році, після включення відповідної статті видатків бюджету.

У Києві підтвердили скасування заморожування соцвиплат жителям Донбасса16 жовтня Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) залишив у силі рішення судів нижчих інстанцій про неправомірність постанови уряду, що стосується зупинки виплат соціальних допомог і пенсій на підконтрольних територіях Донецької і Луганської областей.

Коментуючи рішення ВАСУ, міністр соціальної політики України Павло Розенко заявив у п’ятницю, що виплати на цій території почнуться після відновлення українського законодавства та діяльності органів влади і що на сьогоднішній день такої можливості немає.

У листопаді 2014 року президент України Петро Порошенко підписав документ, який назвали «указом про економічну блокаду»: з території Донбасу, непідконтрольної силовикам, вивели держустанови, банки і навіть в’язниці. Виплату жителям регіону пенсій та інших соціальних допомог Київ припинив ще раніше — з середини літа минулого року. З квітня влади самопроголошених ДНР і ЛНР самостійно почали виплачувати пенсії жителям, а з липня — посібники з тимчасової втрати працездатності на виробництві.

Силова операція проти незадоволених госпереворотом жителів Донбасу триває більше року. На переговорах 12 лютого були досягнуті домовленості про припинення вогню, відведення важких озброєнь, внесення до конституції України змін щодо децентралізації влади, а також про закріплення особливого статусу «окремих районів Донецької та Луганської областей».

Вікторія Скринник

До списку новин