загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 20 жовтня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

У Сирії під російськими авіаударами загинули 370 людей - спостерігачі

З початку російських авіаударів в Сирії загинули 370 людей, близько третини з них цивільні особи.

Такі дані наводить Сирійська обсерваторія з прав людини, повідомляє Reuters.

За даними правозахисників, були вбиті 243 бойовиків, серед них 52 із групи "Ісламська держава", та 127 мирних жителів. Серед цивільних осіб були 36 дітей і 34 жінки.

Москва почала завдавати повітряні удари в Сирії 30 вересня у співпраці з владою в Дамаску і каже, що вони спрямовані проти "Ісламської держави"  та інших "терористів".

Але сирійські повстанці та їхні прихильники звинувачують Росію в прагненні зміцнити режим президента Сирії Башара Асада.

Російська авіація завдала удари у кількох провінціях по всій країні, включаючи центр ІДІЛ у провінції Ракка. Але найбільше вони були зосереджені на кількох регіонах, де сили сирійського режиму ведуть наступальні операції проти блоку опозиційних сил.

Бойовики накопичують сили в районі Донецького аеропорту - ІС

У зоні АТО обстановка відносно спокійна, але бойовики накопичують сили в районі Спартака й зруйнованого Донецького аеропорту.

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 20 жовтня у Facebook.

"Бойовики продовжують накопичувати сили й засоби в районі Спартака й північніше, а також у районі Донецького аеропорту (станція Донецьк-Північний, Привокзальна вулиця, Новогнатівський цвинтар, пожежна частина ДАП-у тощо)", - пише він.

"На даних ділянках відзначається різке збільшення кількості живої сили супротивника й озброєння, включаючи АГС-17 і СПГ-9 "Спис". Усього на дані ділянки прибуло додатково до 600 бойовиків, розбитих на 4 групи", - заявляє Тимчук.

За даними ІС, "у району північніше Мар’їнки й у районі ДАП-у впродовж доби бойовики кілька разів відкривали вогонь зі стрілецької зброї як на нейтральній смузі, так і в себе на позиціях".

З боку Первомайська на Кіровськ бойовики перекидають особовий склад на вантажних автомобілях і в автобусах у супроводі ББМ. За даними ІС, перекидання відбувається в рамках ротації бандформувань, які останніми місяцями обстрілювали позиції сил АТО в районі Попасної, Катеринівки й Орехового.

У ході ротації підрозділи бойовиків "замінюються підрозділами меншої чисельності, що викликано нестачею живої сили в командування російсько-терористичних військ", пише Тимчук.

У районі Тореза бойовики обладнують позиції для л/с і бойової техніки (для підрозділу чисельністю до мотострілкової роти).

"За словами бойовиків, дані позиції призначені для підрозділу ЗС РФ. За даними групи ІС, ідеться про створення відсічної позиції на випадок прориву українських військ на комунікації за Донецьком. Сенс розміщення даної позиції в такому глибокому тилу в бойовиків не ясний", - пише Тимчук.

"Одночасно терористами різко посилено охорону траси Донецьк-Сніжне. Бойовики організували патрулювання траси, на блокпостах у тилу розпочато перевірку документів у населення, проводяться опитування водіїв із з'ясуванням "цілей поїздки", - повідомляє він.

ІС: "Козаків" хочуть підбити на оголошення недовіри лідерам "ЛНР"

Один із "козачих отаманів" Павло Дрьомов хоче оголосити недовіру так званому "уряду ЛНР".

Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 20 жовтня у Facebook.

"Серед бойовиків т.зв. "6-го окремого мотострілкового козачого полку ім. отамана Платова" поширюється інформація про заплановані 7-8 листопада 2015 року, з ініціативи П. Дрьомова, збори представників усіх козачих підрозділів із метою оголошення недовіри "уряду "ЛНР", - пише він.

"П. Дрьомов – один із т.зв. "козачих отаманів", "комендант" н.п. Стаханів, впродовж декількох останніх діб серед бойовиків ходять чутки про відсторонення П. Дрьомова від командування", - уточнює Тимчук.

Авіація РФ завдала два удари на сході провінції Латакія, 42 людини загинули

В результаті подвійної атаки російської авіації на селище Бішурфа на сході провінції Латакія загинули 42 місцевих жителя, десятки отримали поранення.

Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu із посиланням на повідомлення від місцевих жителів.

Поранені доставлені в лікарні регіону, на місці авіаударів працюють рятувальники, намагаючись дістати живих, які залишилися під руїнами будинків.

Свідок авіаудару розповів виданню, що після першої хвилі удару люди поспішили на допомогу тим, хто залишився під руїнами будинків. У цей момент був нанесений другий удар.

"Російські літаки завдали подвійний удар по селищу Бишурфа. Після першої атаки були вбиті і поранені. Коли люди поспішили на допомогу постраждалим, російські літаки вдруге атакували селище. Багато людей загинуло саме під час другого нальоту", - розповів він.

Провінція Латакія є оплотом сирійського президента Башара Асада, який там народився. Крім того, у місті Латакія розташована російська військова база, звідки літаки наносять авіаудари.

За добу в зоні АТО загинув 1 боєць, ще один зазнав поранень - штаб

За добу в зоні проведення антитерористичної операції один боєць загинув, ще один отримав поранення внаслідок підриву на вибуховому предметі.

Про це на традиційному брифінгу у вівторок розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

"У районі Новотроїцького Волноваського району Донецької області внаслідок підриву на вибуховому предметі один український військовий загинув, ще один отримав поранення", - сказав Мотузяник.

Водночас, за його словами, у понеділок у зоні АТО не було зафіксовано жодного обстрілу чи прольоту ворожих безпілотників.

Розвідники: У Севастополь з Сирії доправили 26 тіл морських піхотинців РФ

Із Сирії до Севастополя доставили тіла 26 загиблих морських піхотинців.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

"Із Сирії доставлено тіла 26 загиблих військовослужбовців зі складу 810 окремої бригади морської піхоти (Севастополь) Берегових військ Чорноморського флоту", - сказано в повідомленні.

Крім того, у ГУР повідомили, що у зв’язку із неможливістю російського командування забезпечити нормальні санітарно-гігієнічні умови перебування, відмічаються масові випадки інфекційних захворювань особового складу ЗС РФ на території Сирії.

Підрозділи ЗС Сирії за підтримки авіації ПКС РФ продовжують наступальні дії в провінціях Алеппо, Дамаск, Латакія, Хама та Хомс, в результаті яких встановлено контроль над рядом населених пунктів у районі Алеппо.

Протягом доби літаками російського авіаційного угруповання здійснено 33 літако-вильоти і завдано ракетно-бомбових ударів по 49 об’єктах на території Сирії.

Командуванням ЗС РФ продовжуються заходи з нарощування і забезпечення своїх військ на території Сирії. 

Бойовикам привидівся наступ сил АТО під Донецьком

Бойовики заявляють, про нібито спробу українських військових наступати в районі "Вольво-Центру" під Донецьком, в Генштабі заявляють, що ця інформація не відповідає дійсності.

Так, сепаратистське видання ДАН з посиланням на ватажка бойовиків Едуарда Басуріна повідомили, що "близько 11:40, два відділення особового складу українських силовиків вчинили спробу наступу на наші позиції".

При цьому бойовики стверджують, що "українська сторона підтвердила атаку зі свого боку" з посиланням на українську сторону в СЦКК. "Українська правда" намагається додзвонитися в СЦКК, але поки телефони знаходяться поза зоною доступу.

У свою чергу глава прес-служби Генштабу Владислав Селезньов заявив, що така інформація не відповідає дійсності.

"Сили АТО чітко і послідовно дотримуються режиму припинення вогню. Ми не відкриваємо вогонь першими і у відповідь на провокаційні дії бойовиків теж не відкриваємо, тому що тільки жорстоке дотримання Мінських домовленостей здатне повернути ситуацію на сході в мирне русло", - заявив Селезньов.

Він також підкреслив, що "є третя сторона, яка стежить за дотриманням режиму припинення вогню - це ОБСЄ. Їх звіти або підтверджують, або спростовують заяви бойовиків".

В ОБСЄ пообіцяли прокоментувати ситуацію трохи пізніше.

У прес-центрі АТО "Українській правді" заявили, що інформація, поширена бойовиками, є провокацією.

"Будь-яка думаюча людина розуміє, що це неправда. Ми сьогодні під наглядом ОБСЄ відводили техніку. Про які наступи можна говорити? Це провокація", - заявив прес-офіцер АТО Леонід Матюхін.

Сили АТО відвели танки на артемівському напрямку

На артемівському напрямку Збройні сили завершили відвід танків, незабаром тут мають відвести артилерійські системи і міномети.

Про це у вівторок інформує сайт Міністерства оборони.

Зазначається, що передислокація відбувалася під контролем місії ОБСЄ. Військова техніка здійснила марш у визначені райони. Після цього представники місії ОБСЄ провели верифікацію машин, зокрема, звірили номери машин із заявленими раніше списками.

У Міноборони вкотре підкреслили, що українська сторона дотримується "мінських домовленостей" і зацікавлена у мирному вирішенні конфлікту.

"Проте зазначимо, що в разі порушення мирних домовленостей російсько-терористичними військами, сили АТО готові дати адекватну відсіч", - резюмується в повідомленні.

До списку новин