загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 22 жовтня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

ОБСЄ продовжує фіксувати перестрілки на Донбасі

Члени моніторингової місії ОБСЄ на спостережному пункті, розташованому в районі залізничного вокзалу в окупованому Донецьку, чули 28 вибухів і 2 короткі автоматні черги.

Про це йдеться у звіті місії за 20 жовтня.

Представники збройних сил України та Росії пояснили ОБСЄ, що сталася коротка перестрілка.

Пізніше представник російської сторони заявив, що в ході перестрілки, один бойовик "ДНР" був убитий, а інший поранений.

Члени ОБСЄ не змогли відразу відправитися до місця події з міркувань безпеки, однак через двадцять хвилин до них прибули дві машини представників "ДНР". В одному з авто було тіло молодого чоловіка, який нібито загинув в перестрілці.

"Через деякий час прибули ще дві машини з чотирма озброєними бойовиками "ДНР", один з яких проявив вербальну агресію відносно членів місії", - йдеться в повідомленні.

В ОБСЄ відзначили, що в цілому обстановка на Донбасі спокійна.

У зоні АТО тихо, ЗСУ продовжують відведення танків - штаб

Ніч в зоні проведення АТО пройшла без порушень Мінських домовленостей.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

"Сьогодні наші бойові машини відійдуть на відстань не менше 15 кілометрів на Донецькому напрямку", - відзначили в штабі.

Також повідомляється, що українські сили відновлюють інфраструктуру Донбасу - лінії електропередач, водопроводи, телекомунікації та інше.

"У Курахово відновлений телефонний зв'язок, як мобільний, так і провідний. В інших районах проводиться робота по його відновленню", - повідомили в прес-центрі.

Наголошується, що сапери постійно отримують заявки на розмінування цивільних об'єктів.

ІС: Бойовики вдають відведення техніки,

але концентрують її в декількох точках

Упродовж двох останніх діб бойовики на Донбасі активно вдавали "відведення техніки" на ділянці навпроти сектору "С".

Про це заявляє координатор групи "Інформаційний спротив", депутат Дмитро Тимчук вранці 22 жовтня у Facebook.

"Фіксується відведення частини техніки з 15-км зони, тоді як частина техніки й озброєнь просто міняють позиції, залишаючись на передньому краї. На нових позиціях озброєння ретельно маскуються. Зафіксовано часткове відведення бойовиками важкої бронетехніки й мінометів і на інших ділянках", - пише він.

Зафіксовано відведення бойовиками техніки 2-х "мотострілкових рот" бойовиків (включаючи в цілому 12 танків).

"Характерно, що з відведенням техніки особовий склад даних підрозділів залишається на позиціях на передньому краї", - зазначає Тимчук.

На приморському напрямку північніше Безіменного, а також східніше Комінтернове бойовики сконцентрували 24-25 одиниць бронетанкової техніки (в основному танки) нібито для підготовки відведення.

"Водночас, частину бойової техніки й транспорту відведено бойовиками на північ за Тельманов, і маскують у смузі від Богданівки до Грекове-Олександрівки (зафіксовано мінімум 7 танків)", - пише Тимчук.

Крім того, за даними ІС, бойовики "поступово стягують із південних районів Горлівки, з району Пантелеймонівка і Ясинуватая бронетехніку убік Єнакієвог й Вуглегорська". У середньому за добу впродовж декількох днів перекидали по 2-3 танки й по 3-4 ББМ.

"У Дебальцеве демонстративно ("для ОБСЄ") подано залізничні платформи, однак самого завантаження й перевезення озброєнь не фіксується – техніка концентрується в районі Дебальцевого й Вуглегорська", - зазначає Тимчук.

"За попередніми даними, командування бойовиків формує на Артемовськом напрямку потужну тактичну групу в другому ешелоні – для нарощування зусиль на випадок початку наступу за зустрічними напрямками у районі Світлодарського плацдарму", - пише він.

Ситуація вимагає подальшого моніторингу, наголошує Тимчук.

Бойовики і РФ шантажем визнали, що зривають домовленості, - Геращенко

 Бойовики мають звільнити українців-заручників, не висуваючи умов, а амністія для них можлива лише після повернення законності на окуповані території Донбасу.

Про це заявила депутат Ірина Геращенко, яка представляє Україну в гуманітарній підгрупі в тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на сході України.

Напередодні у так званій "ДНР" заявили, що обмін полоненими у форматі "всіх на всіх" можливий лише після ухвалення в Україні та набуття чинності закону про амністію для тих, хто воював проти української влади на Донбасі.

"Бойовики публічно озвучили ті неприйнятні позиції, якими вже кілька місяців намагаються шантажувати Україну в питанні заручників. По суті, вони публічно взяли на себе відповідальність за зрив виконання мінських угод, зв’язавши два абсолютно різних пункти і питання", - написала Геращенко.

"Вони намагаються прив'язати звільнення наших героїв з амністією бандитів", - наголосила вона.

"Друге проблемне питання: вони намагаються штучно зменшити кількість утримуваних заручників, перетворюючи питання звільнення на непристойний торг", - додала Геращенко.

Вона назвала неприпустимими умови бойовиків і шантаж.

"Якою є наша позиція? Перше: безумовне звільнення всіх заручників – це обов'язковий пункт мінських угод, який давно мав бути виконаний", - заявила Геращенко.

"Наші герої утримуються в підвалах лнрів-днрів незаконно. І відповідальність за цю публічну заяву по зриву мінських домовленостей тепер повністю лягає на бойовиків і країну, що їх підтримує, – РФ. І ми будемо тиснути усіма можливими способами з вимогою виконати мінські угоди в частині звільнення заручників", - зазначила вона.

"Амністія – це абсолютно інший пункт мінських угод, і вона може вступити в дію тільки після повернення законності на окуповані території і виведення звідти "буратін", - заявила Геращенко.

Більше 100 вантажних кораблів прибули з Росії до Сирії за останні тижні

Більше ста російських вантажних кораблів прибули до Сирії протягом останніз тижнів. Транзит досяг річного піку після того, як Росія виступила на підтримку сирійського президента Башара Асада.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Згідно із судноплавним записами та даними морської розвідки і міжнародними торговими джерелами, кораблі прибувають безпосередньо з Росії та чорноморських портів, наприклад, із румунської Констанци, а також через порти Лівану та Єгипту.

У записах відзначені вантажі, призначені для підтримки наступу, а також постачання зерна і цукру для харчування тих, хто залучений до поглиблення конфлікту. Reuters не зміг отримати незалежного підтвердження про зміст вантажів.

Представник російського уряду повідомив, що Росія не видавала указів про постачання товарів у Сирію.

Частина поставок здійснюється в рамках зобов'язань Росії перед урядом Сирії, інша – приватна, в очікуванні отримати доходи від продажу товарів на тлі протистояння, що загострюється, повідомили джерела.

"Судна забезпечені резервною підтримкою, логістика поставок хаотична. Ми думаємо, що все викликано нарощуванням російської присутності", – сказало джерело в близькосхідній торговій компанії.

Вартість фрахту в Сирії на контейнерному судні зросла за два тижні на 20%, більше 80 доларів за тонну, сказало в джерело.

Рейтинг Путіна б'є всі рекорди

Російські соціологи повідомили, що рейтинг схвалення роботи російського президента Володимира Путіна досяг рівня в 89,9%. Про це в четвер інформує Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦИОМ). "Рейтинг схвалення діяльності Володимира Путіна встановив новий рекорд - 89,9%. Показник оновив попередній максимум, зафіксований в червні 2015 (у середньому за місяць - 89,1)", - зазначено в повідомленні. За словами соціологічної служби, такий високий рівень схвалення роботи Путіна зафіксований, в першу чергу, у зв'язку з подіями в Сирії, авіаударами російської авіації по позиціях терористів (ці події назвали головними за минулий тиждень 26% респондентів).

Розвідка: На окупованому Донбасі збирають

батальйон "Хрестоносець" на Сирію

В окупованих районах Донбасу відкриті пункти мобілізації добровольців для направлення у Сирію.

Про це повідомляє Головне управління розвідки у четвер.

"Встановлено розгортання мережі вербувальних пунктів в окупованих районах Донецької області по формуванню "загонів добровольців" для участі у бойових діях на території Сирії", - сказано в повідомленні.

"Виявлено розміщення щонайменше двох таких пунктів у Донецьку та розповсюдження агітаційних матеріалів із закликами вступати до "інтернаціонального батальйону "Хрестоносець" у містах Харцизьк і Макіївка", - додали в ГУР.

"При цьому, найманцям окрім обіцяння високої грошової винагороди за участь в бойових діях не надається жодних соціальних гарантій", - додали в управлінні розвідки.

Крім того, у розвідці заявляють, що в районах Краснодон, Стахановта Моспине виявлені артилерійські системи противника калібром понад 100-мм (САУ) та 122-мм РСЗВ "Град", знаходження яких в даних районах є порушенням Мінських домовленостей.

За добу в зоні АТО обстрілів немає, поранений є - штаб

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції один боєць зазнав поранень.

Про це на традиційному брифінгу у четвер повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, доба в зоні АТО минула спокійно, бойовики не відкривали вогонь.

"Водночас один український військовий отримав поранення внаслідок підриву на вибуховому предметі", - сказав полковник.

За словами Мотузяника це сталося в районі населеного пункту Золоте Луганської області.

ІС: росіянам дозволяють повертатися з Донбасу лише за контракт на Сирію

Громадянам РФ, які беруть участь у боях на Донбасі, російське командування дозволяє повернутися в Росію тільки через оформлення контракту з Міноборони РФ для наступного відправлення в Сирію.

Так стверджує група "Інформаційний спротив" 22 жовтня, зазначаючи, що це стосується як військовослужбовців ВР РФ, так і найманців.

За даними ІС, "для підписання контракту зазначеним особам необхідно надати три фотокартки і копії особистих документів".

"Серед військовослужбовців ЗС РФ і російських найманців на Донбасі на даний момент відзначається невелике число охочих підписувати даний контракт", - зазначає група.

Донецькі бойовики рапортують, що всі свої танки відвели

Бойовики окупованих територій Донецької області заявляють, що відвели з лінії зіткнення всі наявні танки.

Про це повідомив журналістам один з ватажків бойовиків, який називає себе начальником штабу корпусу "Міноборони" "ДНР" Руслан Якубов, передає підконтрольний бойовикам сайт ДАН.

"На сьогоднішній день, вся танкова техніка, яка є на озброєнні ДНР, відведена", - сказав Якубов в ході відводу танків бойовиками з Горлівського напрямку.

Раніше в четвер бойовики відвели 10 танків Т-72 і Т-64 на майданчик в районі міста Харцизька на схід від Донецька.

20 і 21 жовтня вони відводили танки на Дебальцевському і "південному" напрямках.

Згідно з останніми домовленостями про відведення озброєнь у Мінську, першими від лінії зіткнення відводяться танки. Другим етапом буде відведення артилерії, третім етапом - відведення мінометів калібром до 120 мм.

До списку новин