загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яку пенсію вигідніше отримувати колишньому військовому

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Яку пенсію вигідніше отримувати колишньому військовому

Мені була призначена «військова» пенсія за вислугу 28 років у правоохоронній системі. Після чого пропрацював ще сім років держслужбовцем в органах місцевого самоврядування. Чи можуть увійти ці роки в загальний трудовий стаж для перерахунку пенсії, яку я отримую?Володимир

Як роз'яснили в Пенсійному фонді України, пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб здійснюється відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб», яким визначено умови, норми і порядок пенсійного забезпечення військовослужбовців.

Цим законом не передбачено обчислення пенсій з урахуванням страхового стажу, набутого після звільнення зі служби. Однак період роботи в цивільних організаціях зараховується до страхового стажу, що дає право на призначення пенсії відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», при досягненні пенсійного віку, встановленого статтею 26 закону (для чоловіків - 60 років).

Статтею 7 закону про пенсійне забезпечення військових визначено, що військовослужбовцям, які одночасно мають право на різні державні пенсії, призначається одна пенсія за їхнім вибором. У разі якщо людина має право на отримання і «військової», і «громадянської» пенсії, призначається одна з них за його вибором.

Для перевірки доцільності призначення пенсії відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» слід звернутися до управління Пенсійного фонду України за місцем проживання.

Ірина Стрельник

До списку новин