загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Підвищення пенсій дочекалися 70% пенсіонерів – голова ПФ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Підвищення пенсій дочекалися 70% пенсіонерів – голова ПФ

Перерахунок розмірів пенсій загалом був здійснений з 1 вересня для 8,6 мільйонів з 12,3 мільйонів українських пенсіонерів.

Про це на брифінгу заявив голова Фонду Олексій Зарудний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За результатами проведених перерахунків загалом підвищення пенсій з 1 вересня торкнулося 8,6 мільйонів з 12,3 мільйонів наших пенсіонерів. Отже понад 70 відсотків людей отримали підвищення»,- сказав Зарудний.

За його словами, підвищення розмірів пенсій шляхом їх індексації отримали, в першу чергу, найменш захищені категорії пенсіонерів, тобто всі ті, хто отримував мінімальну пенсію у розмірі 949 гривень.

Крім того, Зарудний розповів, що було також підвищено ще 11 видів пенсійних виплат, зокрема, 3,5 млн громадян отримали підвищення в доплаті за понаднормовий стаж; 115 тисяч людей - підвищення мінімальних пенсій інвалідів війни та учасників бойових дій; 67 тисяч - мінімальних пенсій шахтарів; 88 тисяч людей - пенсії сім'ям загиблих військовослужбовців.

Голова ПФ відмітив, що в окремих випадках підвищення для цих категорій пенсій становили 200-350 гривень.

Разом з тим Зарудний наголосив, що підвищення пенсійних виплат не отримали громадяни, пенсії яких підлягали індексації протягом останніх двох років або якщо розмір пенсій суттєво перевищував прожитковий мінімум, а також для пенсіонерів, які не мали повного стажу для призначення страхової пенсії.

Пенсії українцям збільшуватимуть й у травні та грудні наступного 2016 року. «Уже в наступному році передбачається двічі збільшити розміри пенсійних виплат - у травні та у грудні», - зазначив він.

Читайте також: Розенко: Усі, хто мав отримати збільшену пенсію, її отримали

Водночас голова ПФ пообіцяв, що у випадку відшукання ресурсів у держбюджеті, такі підвищення можуть відбутися і раніше.

До списку новин