загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як перестати сваритися

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як перестати сваритися

ТРУДНІСТЬ

Чи вам і вашому подружжю важко спокійно обговорювати якісь питання? Чи у вас є таке відчуття, ніби ви постійно ходите замінованим полем і наступний ваш крок може призвести до вибуху сварки?

Якщо ваша відповідь ствердна, то знайте, що ситуаціюможна виправити. Але насамперед вам слід з’ясувати, чому ви так часто сваритесь.

ПРИЧИНИ

Непорозуміння.

 

Євгенія * визнає: «Іноді я щось кажу чоловікові, але це виходить не так, як я хотіла. Або ж я впевнена, що розповіла йому про щось, а насправді я зробила це лишев думках. Таке траплялося не раз!»

 

Розбіжності в поглядах.

 

Хоч би як ви підходили одне одному, ваші погляди на певні справи різнитимуться. Чому? Бо абсолютно однакових людей не існує. Ця обставина може привнести у ваше подружнє життя або розмаїття, або незгоди. У багатьох сім’ях розбіжність у поглядах призводить до незгод.

Поганий приклад батьків.

 

«Мої батьки часто сварилися і говорили одне одному уїдливі слова,— каже Руслана.— Тож коли я вийшла заміж, то розмовляла з чоловіком так само, як мама говорила з татом. Я не навчилася виявляти повагу».

Глибинні причини.

 

Нерідко подія, яка призводить до сварки, не є її справжньою причиною. Приміром, сварка починається словами: «Ти завжди запізнюєшся!» Однак суть проблеми може бути не у браку пунктуальності, а в тому, що хтось із подружжя почувається зневаженим.

Хоч би як там було, часті сварки негативно позначаються на вашому здоров’ї і навіть можуть закінчитись розлученням. Як же перестати сваритися?

 ЩО ВАМ РОБИТИ

Щоб уникнути сварки, треба визначити її справжню причину. Спробуйте виконати подані нижче вправи тоді, коли ви не є роздратовані.

1. Нехай кожен з вас на окремому аркуші паперу напише, через що ви посварилися останнього разу. Наприклад, чоловік може написати: «Ти цілий день провела з подругами і не зателефонувала, щоб сказати, де ти». Дружина може написати: «Ти образився, що я провела час з подругами».

2. Відверто обговоріть такі питання: чи проблема була настільки серйозною? Чи можна було не звертати на неї уваги? Іноді заради миру достатньо просто визнати, що ви маєте різні погляди на якусь справу, і забути про неї, виявивши любов. Біблійний принцип: Приповістей 17:9.

Якщо ви обоє вирішите, що справа була незначною, попросіть одне в одного пробачення і не повертайтесь до неї. Біблійний принцип: Колосян 3:13, 14.

Коли ж одному з вас або вам обом проблема здається серйозною, зробіть наступний крок.

3. Нехай кожен з вас напише, як почувався під час сварки. Скажімо, чоловік може написати: «Мені здалося, що тобі приємніше проводити час з подругами, ніж зі мною». Дружина може написати: «Я почувалася наче дитина, яка має про все звітувати своєму батькові».

4. Обміняйтеся аркушами і прочитайте, що написав кожен з вас. Що насправді турбувало іншого під час сварки? Обговоріть, що кожен зокрема міг би зробити, аби взяти до уваги справжню причину незадоволення і уникнути сварки. Біблійний принцип: Приповістей 29:11.

5. Обговоріть, чого ви навчилися, виконуючи цю вправу, і як тепер діятимете в майбутньому, щоб припиняти сварки або уникати їх.

КЛЮЧОВІ ДУМКИ З БІБЛІЇ

·                     «Хто шукає любови — провину ховає» (Приповістей 17:9).

·                     «Терпеливо зносьте один одного і продовжуйте з готовністю прощати» (Колосян 3:13).

·                     «Глупак увесь свій гнів виявляє, а мудрий назад його стримує» (Приповістей 29:11).

ЯКЩО ВИ ПОСВАРИЛИСЯ...

Копніть глибше. Що насправді непокоїло кожного з вас, коли ви сварилися? Виявіть глибинні причини незадоволення.

Проаналізуйте те, що сталося. Як кожен з вас міг би взяти до уваги ці глибинні причини, щоб уникнути сварки?

Якщо справа була незначною, попросіть одне в одного пробачення і не повертайтесь до неї

До списку новин