загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як правильно вибрати ковдру

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як правильно вибрати ковдру

Пропоную прості рекомендації, для правильного вибору ковдри!

1. Визначтесь, яка ковдра вам потрібна: двоспальна або полуторна. Також зверніть увагу, що  двоспальні, та полуторні ковдри бувають 2-х розмірів. 

Якщо купуєте ковдру під наявну постільну білизну, то краще всього, просто поміряти підковдру та вибрати необхідний розмір ковдри. Якщо купуєте ковдри під нову постільну білизну, то рекомндую, беріть ковдри євро розмірів: полуторну 155х215см і двоспальну 200х220см. Чому? Тому що, практично вся імпортна постіль, йде під євро ковдри 155х215 і 200х220. Під ці розміри ковдр більший асортимент постільних дизайнів та тканин.

2. Іноді хочуть ковдру універсальну, на весь рік, але це приблизно як купити взуття на всі пори року. Взимку в такому взутті буде холодно, а влітку скоріш за все гаряче. Якщо у вас удома температура постійна (клімат-контроль у приміщенні), то можна брати універсальну, а якщо ні, то комфортніше придбати літню (весняну) ковдру та зимову (осінню) окремо. 

Також, як варіант, можна розглянути універсальні ковдри на зав'язках. Проте ці ковдри мають як плюси, так і мінуси!

3. Тепер розглянемо наповнювачі ковдр. 

Для зимових ковдр на 3 крапки та вище, рекомендую з наповнювачем вовна (овеча, верблюжа, кашемір) або пух. За доступнішою ціною - з наповнювачем бавовна або синтетика. 

Для літніх ковдр на 2 і 1 крапку, чудово підійдуть з шовковим наповнювачем (шовк туса), з віскозою (це теж натуральний наповнювач, який отримується в процесі переробки целюлози) і з бамбуковим волокном. На 2 крапки, також є ковдри з шерстю, антиалергенним або бавовняним наповнювачами.

Іноді запитують чи можна прати ковдри? Можна, але тільки з синтетичним наповнювачем і з природною сушкою. Чесно скажу, за 3 роки користування вовняною ковдрою, жодного разу не прав. Частіше міняйте підковдри, і ковдра буде чистою. Якщо вже є така необхідність, то краще все- таки здати її в хімчистку, особливо це стосується великих двоспальних ковдр. Адже не кожна пральна машина може витримати вагу увібравшої в себе вологу ковдри! Вдалих покупок!

До списку новин