загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Найдавніша нація світу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Найдавніша нація світу

Декілька років тому, ще за правління в Україні президента Кучми до нашої держави прибув з офіційним візитом президент Сполучених Штатів Америки Білл Клінтон. Найуспішніший президент цієї країни. Саме його правління, вперше за останні десятиліття, закінчилося профіцитом державного бюджету аж у 75 млрд. доларів. Коротке пояснення. Більшість країн закінчують фінансовий рік дефіцитом бюджету. Тобто, грошей на виконання державного бюджету не вистачає і їх тим чи іншим чином приходиться позичати. Клінтон же виконав усі передбачені бюджетом країни зобов'язання, та ще й залишилася невикористаною величезна сума грошей. Всі його послідовники на цій посаді закінчували дефіцитом, який з року в рік лише зростав. Клінтон, у свій час один з кращих студентів найпрестижнішого американського Гарвардського університету був людиною дуже освіченою. Це дозволило йому підібрати на той час найкваліфікованішу у світі команду радників і помічників.

І ось, прибувши до Борисполя, ледь не з трапу літака, виступаючи перед враженою українською аудиторією, Білл Клінтон назвав українців найдавнішою нацією у світі. Він висловився приблизно так, що вітає наймолодшу у світі демократію і найдавнішу у світі націю. Цікавим у всьому даному епізоді було те, що присутні при цьому місцеві аборигени так нічого і не второпали з його слів. В когось очі стали квадратними, в когось вилізли з орбіт, а один, присутній при цьому «корифей від історії», знизав плечима і просичав: Україна – батьківщина слонів. При цьому ніхто донині чи то не схотів, чи то не зміг вияснити, які підстави були в президента США для подібної заяви.

Давайте це зробимо ми з вами. Отже, українці, за твердженням Клінтона, найдавніша нація світу. Таке твердження від глави найпотужнішої держави світу не є простим компліментом. За ним знаходиться науково бездоганне доведення. Ось воно. Виявляється, лише в українців і в українській мові людська істота позначається словом жіночого роду. Людина, тобто вона. Лише в українців людиною є жінка, в усіх інших народів це чоловік. Наприклад, в росіян це чєловєк, в поляків чловек, в німців ман, в англійців мен, і навіть у давніх римлян це гомо, теж він. Навіть мала людина, людина, яка нещодавно народилася і ще не виросла в українців теж позначається словом жіночого роду. Дитина, тобто вона. Скажімо в росіян це рєбьонок, а отже він, а в німців дитина взагалі позначається словом середнього роду. Ну то й що? – скаже нетерплячий читач. Справа в тому, за яким сценарієм розвивалося людство. Спочатку, в сиву давнину, багато тисяч літ тому людська цивілізація починала свій розвиток з матріархату, і лише через тисячі років перейшла до патріархату, який продовжується й нині. Для того, щоб у цьому пересвідчитися достатньо проаналізувати статевий склад нашої законодавчої і виконавчої влади. Жінок там дуже мало. Сім з половиною тисяч років тому, коли в Україні існувала одна з найдавніших, а може й найдавніша у світі Трипільська цивілізація – все було навпаки. Донині в Україні археологи відкопали тисячі зроблених з глини жіночих статуеток, які стояли в кожному домі і їм молилися, як нині моляться на ікони. Велика українська матір керувала тут усім. Жінки були у великій пошані. І нині пережитки матріархату проявляються у нас у високому статусі жінки в українському суспільстві, який незрівняний з її статусом, скажімо в ісламських країнах.

Патріархат і матріархат притаманний і для інших живих істот, скажімо тварин. У слонів панує чіткий матріархат. Там всім керує самка-матріарх. Така ж ситуація серед гієн. А ось в левиному правді всім заправляють самці. Цікаво, що українці свій давній матріархат, який донині зберігся у прадавній українській мові перенесли і на тварин. У нас тварина це теж слово жіночого роду, в той час як у росіян, наприклад, животноє, тобто воно, це середній рід.

Але чи справді українська мова така давня? Давайте це питання розглянемо не з амбіційно-емоційного, а з суто науково боку. Поставимо собі таке абсолютно просте запитання. Яка мова давніша – українська, російська чи англійська? Чи можна це довести просто зараз. Виявляється, можна. На основі науки, яка зветься структурна лінгвістика. І ось тут виникає дуже цікава колізія. Здається незрозумілим, чому з українського алфавіту за радянських часів вилучили літеру г. Так ту, яка повернута носиком догори, а не донизу. Чому? Чому це рішення приймалося на самій «горі» в Москві. Чим якась нейтральна літера могла завадити тоталітарному режиму? Здається нічим і це якесь маразматичне рішення, прийняте тому, «що більше нічого робити». Не поспішайте з висновками.

Виявляється все, як і в попередньому випадку, дуже просто. Будь-який зарубіжний лінгвіст, просто порівнявши російський і український алфавіти, навіть не вникаючи глибоко в сутність проблеми одразу скаже, що українська мова є давнішою за російську. В українській мові є три приголосні звуки «х», «г» і «г», а в російській лише два – «х» і «г». Значить українська мова давніша. Але кремлівські «спеціалісти» та і не «допетрали» до того, що голосних звуків і букв в українській мові теж більше, ніж в російській. Наприклад, у нас є «і», «и» і «ї», а в російській лише «ы» і «и». Те ж саме і стосовно англійської мови. Там є лише два приголосних цього ж звучання: «g» I «h», що теж вказує на давніше виникнення української мови.

Нинішнє вивчення іноземної мови учнями і студентами України ведеться переважно не через українську мову, а через російську. Саме через це виникає немало проблем. В російській мові, як ви знаєте, менше приголосних і голосних звуків. Саме через відсутність в російській мові звуку «г» через неї не можна передати відповідні звуки англійської і німецької мови. Іноді виникають анекдотичні випадки. Слово пан німецькою, тобто «гер», яке пишеться через «h», через відсутність такого звуку в російській передається не «хер», що звучить непристойно, а «гер». Ні те, ні інше не відповідає правильній німецькій вимові. Англійське слово «home», передається як «хоум», хоча б треба було б казати українскоб «гоум». Таких прикладів безліч. Виходить, щоб росіянам правильно вивчати англійську чи німецьку мови треба спочатку вивчити українську. Така ситуація була і в царській Росії, коли граматика Смотрицького, внаслідок відсутності в російській мові деяких зворотів і звуків. порівняно з українською, пояснювала особливості російського правопису, через український. Це викликало обурення в російських науковців і громадських діячів. Але що поробиш…

Петро Масляк

До списку новин