загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На скільки зросуть наступного року пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
На скільки зросуть наступного року пенсії

Уряд наступного року вирішив «ощасливити» українських пенсіонерів.

Згідно з проектом Закону «Про Державний бюджет України на 2016 рік», розробленим Міністерством фінансів України, пенсії підвищать двічі – з 1 травня (на 56 гривень) і з 1 грудня (ще на 78 гривень). Таким чином, в цілому за рік мінімальна пенсія збільшиться на 134 гривні. Планується, що головний кошторис країни депутати Верховної Ради повинні прийняти до новорічних свят (не пізніше 30 грудня), після чого роз'їдуться поправляти підірване турботами про благополуччя співгромадян здоров'я на теплі курортні береги – «мізерні» депутатські і міністерські зарплати поки що дозволяють їм це зробити.

На жаль, інші «соціальні» цифр бюджету-2016 теж не найпозитивніші, і мріяти про оздоровлення за кордоном можуть тільки відчайдушні оптимісти. Так, пропонується встановити прожитковий мінімум для працездатних осіб: з 1 травня – 1450 грн., з 1 грудня – 1550 грн. Нагадаємо, величина прожиткового мінімуму є базовою для встановлення розмірів мінімальної пенсії за віком і багатьох інших видів соціальних виплат.

Викликає подив у експертів і курс національної валюти, який згідно з бюджетом, у 2016 році складатиме 24,5 гривні за долар. З урахуванням того, що на «чорному» ринку зараз за один американський долар вже дають не менше 25 гривень, можна констатувати, що браку відчайдушних оптимістів наш уряд теж не відчує.

До списку новин