загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мінфін готується до перевірки отримувачів соцвиплат, пільг, субсидій, пенсій, зарплат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Мінфін готується до перевірки отримувачів соцвиплат, пільг, субсидій, пенсій, зарплат

Уряд вніс до парламенту законопроект №3628, який серед іншого передбачає доповнення закону «Про банки і банківську діяльність» нормою, що інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками в т.ч. Мінфіну на його письмовий запит під час бюджетного процесу з метою «проведення верифікації і перевірки достовірності інформації, поданої фізичними особами для нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітних плат, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, та своєчасного і в повному обсязі їх здійснення, надається інформація щодо відкритих на їх ім’я рахунків (поточних, кредитних, депозитних тощо), операції та залишки за ними».

«У випадку нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, призначених на сім’ю або домогосподарство, інформація надається щодо кожного з членів сім’ї або домогосподарства», - констатується в законопроекті.

Крім того, в урядовому законопроекті №3629 щодо змін у Бюджетному кодексі передбачено, що під час здійснення повноважень з контролю за дотриманням бюджетного законодавства в частині моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат Міністерство фінансів має право отримувати інформацію, що містить не тільки банківську таємницю, але персональні дані.

"Для отримання та обробки таких персональних даних Міністерство фінансів України не потребує отримання на це згоди фізичних осіб, якщо таку згоду надано іншому центральному органу виконавчої влади під час подання такої інформації", - констатується в документі.

Нагадаємо, нещодавно глава Мінфіну Наталія Яресько заявляла, що очікує скорочення соцвидатків бюджету за рахунок їх аудиту та підвищення адресності.

«Ми піднімаємо соціальні норми і збільшуємо пенсії, щоб підтримати добробут і платоспроможність громадян. Але водночас ми хочемо зробити систему соцзабезпечення справедливіше і ефективніше. Для цього потрібно провести її аудит і верифікацію виплат та одержувачів. Підкреслюю, верифікація - це не про те, щоб зменшити пенсії або соцвиплати. Але всі розуміють, що серед їх одержувачів можуть бути "мертві душі", люди, які отримують кілька посібників одночасно і т.д. Наприклад, коли ми цього року перевіряли надання частини програм соцдопомоги, то знаходили масу цікавого - наприклад, 45 одержувачів на одному телефонному номері. Тому, я думаю, що ніхто не повинен бути проти верифікації, адже це просто перевірка - якщо виявиться, що зі списком одержувачів все гаразд і заощадити в бюджеті на цьому не вийде, то це буде моєю проблемою, і мені доведеться шукати десь 5 млрд грн, які я розраховую заощадити за рахунок її проведення. Верифікацію проводитиме Міністерство фінансів.

Друге по соціальних виплатах - це перехід до адресних виплат. У будь-якій сім`ї, фірмі або державі, коли стикаються з обмеженістю ресурсу, то допомагають найбільш нужденним. У нас же багато соціальних програм зовсім не враховують добробут одержувача - просто розмазуються рівним шаром. Це неправильно, ми будемо відходити від цього.

Також зберігаються обмеження, введені раніше, - держслужбовці повинні обирати між пенсією і зарплатою. Працюючі пенсіонери - не держслужбовець продовжать отримувати 75% від пенсії. Далі по пенсіях ... Список професій, представники яких виходять на пенсію раніше - в 40, 45, 50 років - налічує кілька десятків. Ми перевіряємо ці списки і частково переводимо на загальну систему. Не одномоментно і не всіх», - констатувала Н. Яресько.

До списку новин