загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Де шукати рибу на зимовій рибалці

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Де шукати рибу на зимовій рибалці

Як і де знайти рибу на зимовій рибалці

Знайти відповідне місце на зимовій риболовлі починаючому рибалці вельми нелегко. Тут все впирається в знання водойми і звичок риб, а також у досвід, які дозволять практично безпомилково визначити місце стоянки риб на водоймі. На сьогоднішній день, на одному «везінні» риби не наловиш. Тому давайте спробуємо розібратися, де шукати рибу взимку.

Спочатку необхідно визначити з тим, яку рибу ви збираєтеся ловити, так, наприклад, щука любить нападати прямо з трав’янистих заростей, судак, навпаки ж, воліє спостерігати з за корчів і великих каменів. Тому перед тим як вирушати на риболовлю, починаючому рибалці, потрібно хоча б знати мінімальну інформацію: про характерні особливості і спосіб життя тієї, або іншої риби. І так раз за разом, ця інформація буде переростати в той безцінний досвід для будь-якого рибалки.

Справжній рибалка ще з осені, починає придивлятися до тих місць водойми, на яких йому доведеться ловити взимку. Причому звертаючи свою увагу практично на все: глибину, характер дна, швидкість течії, рослинність, перекати, мілини і багато іншого. Все має бути помічено, а на основі отриманих даних він і вибирає оптимальне місце для лову тієї, або іншої риби взимку.

 

Зимовий судак

Де шукати рибу?

На кожній водоймі зустрічаються зарості і їх не можна об’єднувати в одну загальну категорію. Ось, наприклад, біля надокучливого очерету навряд чи вдасться зловити яку-небудь велику рибу, інша справа в заростях очерету можна знайти, як таких хижаків (щука, окунь), так і плотву. Але якщо продовжувати говорити про рослинність, то найбільш улюбленим місцем, слід вважати хвощі. У їхніх заростях практично завжди можна знайти рибу, особливо люблять це місце окуньки, самих різних розмірів.

Пам’ятайте, що лід на ділянках з такою рослинністю, не володіє такою ж міцністю, як, приміром, на середині водойми. Тому будьте обережні, дотримуйтесь правил поведінки на льоду.

Плотву і підлящика частіше можна зустріти на плавних скатах, або невеликих перепадах глибин.

 

Виявити рибу, також можна і на мілині, особливо в період після льодоставу. На цих ділянках риба без проблем знаходить корм, хижак ж теж тримається поблизу. Багато рибалок, хоча й не довіряючи даним фактам, але все ж роблять кілька лунок, на досить мілкій ділянці, в надії на хороший улов.

 

Зимовий окунь

На малих річках, багато починають бурити лунки на вигинах русла. Сильна течія в таких місцях завжди вимиває, підходящі для стоянки риб, ями.

Багато хто думає, що рибу можна знайти там, де сидять рибалки. Часто навіть можна помітити, як зібравши речі, один рибалка відправляється додому, а інший приходить на його місце і намагається ловити в його лунки. Але такий підхід не завжди є виграшним. Однак ці лунки можна використовувати для аналізу глибини, течії, дна, і потім на основі цих даних вибрати ще більш відповідне місце. Краще зробити собі лунку самостійно і бажано, щоб вона відрізнялася від попередньої: по глибині, швидкості течії, характеру дна і так далі. А свердлити лунку поряд з тим місцем, де у вас не клює — особливого сенсу немає.

На малознайомій водоймі, будь то річка, або озеро, рибалки, зазвичай починають свердлити лунки ближче до берега, поступово віддаляючись перпендикулярно від нього на глибину. Як тільки необхідна глибина знайдена, рибалки рухаються вгору або вниз за течією (або вліво-вправо на водоймі без течії), в надії надибати на вир (особливо це місце є актуальним для середини зими) — улюблене місце стоянки риби. Також, не забуваючи підгодовувати найбільш підходящі лунки.

 

Зимова щука

Пам’ятайте, що якщо в прибережній зоні, рослинності практично не спостерігається, то робіть лунки на невеликій глибині.

Враховуйте і погодні умови, вони, можливо, вплинуть на вибір підходящої для лову глибини. Тобто, якщо зі зміною погоди, кльов припинився — спробуйте перейти на лунку з іншого глибиною. Сподіваємося, ці поради допоможуть вам знайти підходяще місце для буріння лунки.

До списку новин