загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перерахунок плати за тепло: про що мовчить уряд

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Перерахунок плати за тепло: про що мовчить уряд

Із початком холодів українці почали скаржитися на низьку температуру теплоносіїв. Прем’єр доручив провести перерахунок сплати за теплопостачання по таких об’єктах, а згодом зауважив, що варто робити і самим українцям в таких випадках. Однак, дещо замовчав.

Декілька днів тому на засіданні Міжвідомчого оперативного штабу Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зауважив, що велика кількість громадян, зокрема мешканців столиці, звертається зі скаргами щодо низької температури теплоносіїв.

Поряд із цим він нагадав, що урядом було прийнято рішення, «яке чітко передбачає обов’язок перерахунку в тому випадку, якщо послуга надана не в повному обсязі або неякісно». «Неякісно – підкреслив пан Яценюк, - це означає, коли батарея холодна, а виставляють (рахунок – ред.) як за гарячу». Тож, Глава уряду доручив по всіх об’єктах теплопостачання, де послуга не була надана якісно, здійснити перерахунок, а також «запланувати в поточному році відповідні ремонтні роботи по таких будинках». «Послуга надана в повному обсязі – значить, вона оплачується в повному обсязі. Якщо послуга не надана в повному обсязі, то вона й не оплачується», - наголосив Арсеній Яценюк.

При цьому, Прем’єр чомусь не зауважив, що так зване «прийняте урядом рішення» було прийняте 5, а то і 10 років тому, адже очевидно, що мова йде про постанови Кабінету Міністрів №630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення» від 21 липня 2005 року та №151 «Про затвердження Порядку проведення перерахунків розміру плати за надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення в разі ненадання їх або надання не в повному обсязі, зниження якості» від 17 лютого 2010 року, а відтак, за наявності скарги до відповідальної організації, і без урядового доручення, мала б бути зворотня реакція. Примітно, останні зміни, які були внесені чинним урядом у питання перерахунку послуг із централізованого опалення, були закріплені постановою Кабінету Міністрів №1037 від 30 жовтня 2015 року і стосувалися запровадження перерахунку вартості послуги з ЦО залежно від температури зовнішнього повітря. Зокрема, цим документом закріплено, що у разі відсутності у квартирі та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії плата за надані послуги з централізованого опалення справляється згідно з установленими нормативами споживання, а саме: з розрахунку за 1 кв. м опалюваної площі квартири та з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря і фактичної кількості днів надання цієї послуги в місяці, який є розрахунковим. Однак і при цьому окремо зазначається що у випадку належного надання відповідної якості послуг, додатково здійснюється перерахунок плати за тепло відповідно до Порядку, затвердженого постановою КМУ №151, яка вже згадувалася вище.

Тож, чим є відповідна заява Прем’єра як не черговим популізмом? – залишається питанням. Згодом, у своїх «10 хвилинах» Глава уряду продовжив і дав вказівки й самим громадянам, які помітили, що їм надаються неякісні послуги з централізованого опалення. «Якщо у вашій квартирі температура нижче 18 градусів по Цельсію, будь ласка, візьміть телефон і подзвоніть або в підприємство теплокомуненерго, з яким у вас договір, або в ваш ЖЕК, або в ваше ОСББ і повідомте їм про те, що у вас в квартирі температура нижче 18 градусів, і запросіть невідкладно комісію для того, щоб вони склали акт» - зазначив Прем’єр, підкресливши, що при цьому потрібно обов’язково запитати реєстраційний номер своєї заявки. За словами Арсенія Яценюка, протягом 72 годин (тобто 3 діб) така комісія повинна негайно прибути та заактувати температуру. Якщо вона не прибула впродовж цього періоду, споживач маєте право самостійно скласти відповідний акт-претензію. Однак, щоб цей документ мав юридичну силу, він має бути скріплений хоча б двома підписами осіб, які засвідчують, що температура в вашій квартирі дійсно нижче 18 градусів. «За кожен градус нижчої температури рахунок за житлово-комунальну послугу повинен бути зменшений на 5%. Наприклад, якщо в вашій квартирі температура не 18 градусів, а 16 градусів, то це означає, що рахунок за житлово-комунальні послуги за цей період повинен бути зменшений на 10%. В тому випадку, якщо температура в вашій оселі 12 градусів, то ви взагалі не повинні сплачувати по цьому рахунку. Але для цього так само зробіть акт, передайте його до підприємства теплокомуненерго» - резюмує пан Прем’єр.

Дійсно в загальних рисах саме такий механізм перерахунку послуги із централізованого опалення передбачений постановами КМУ №630 та №151. Однак, у «плані дій від Арсенія Яценюка» упущено декілька важливих моментів. Перше, якість послуги централізованого опалення повинна відповідати нормативній температурі повітря при дотриманні двох умов: споживач повинен утеплити свою квартиру - заклеїти вікна, або наприклад, замінити старі вікна і двері на склопакети, а балансоутримувач будинку - застосувати заходи з утеплення місць загального користування будинку, наприклад, під'їздів. Якщо одна або обидві умови не виконуються, на перерахунок плати за ЦО розраховувати вже не варто. Друге, питання створення комісії, яка підтвердить надання неякісних послуг із ЦО, чітко не врегульовані і не встановлені на законодавчому рівні. Якщо створювати комісію самостійно з сусідів, як зауважує Прем’єр, то існує ймовірність, що вона може бути невизнаною, оскільки непристрастність таких осіб і достовірність їхність вимірів довести важко. Іншими словами, споживачі, котрі вирішать не платити за опалення, якщо в квартирі 12 градусів за Цельсієм, або ж складатимуть акти-претензії без уповноваженої комісії, можуть не лише не довести факт ненадання або неякісного надання послуги із ЦО, але й примножити заборгованість за неї. Таким чином, споживачам варто замислитися скоріше не про перерахунок плати за тепло у разі неякісного надання послуги, а налагодження обліку теплової енергії та утеплення житла. До цього ж повинен був би і апелювати уряд. Вадим Менаєв

До списку новин