загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Абетка водія. Сигнальна азбука для початківців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Абетка водія. Сигнальна азбука для початківців

Ви кермуєте автомобілем і мчите по шосе. Аж раптом попри вас їде авто і двічі сигналить, а водій позаду вмикає дальнє світло фар. Що ж відбувається? Без паніки. Пропонуємо вашій увазі детальну інструкцію сигнальної азбуки для початківців.

Поворотниками, як способом повідомити важливу інформацію, користуються водії вантажівок. Наприклад, ви хочете обігнати фуру, а її водій увімкнув лівий поворот. Шофер попереджає вас: «Попереду небезпека! Не обганяй мене». У вантажівки замиготів правий поворотник? Можете сміливо обганяти.

Аварійні лампи найперше призначені для екстреного гальмування, або коли у автівки якісь неполадки. Аварійка особливо незамінна вночі, коли водієві в дорозі за малий проміжок часу важко розгледіти автомобіль, припаркований на узбіччі.

Усе частіше аварійне світло використовують як жест вдячності, коли ви завдали якихось незручностей іншому водієві. Подякуйте йому за надану можливість зробити маневр коротким включенням аварійки.

Інколи використання світлових або звукових сигналів є недоречним. Наприклад, при спілкуванні з пішоходами або очікуванні в заторах. У таких ситуаціях використовуйте більш людяні форми сигналів.

Побачили, що у водія нещільно закриті двері? Зробіть жест рукою у бік його дверей, а при необхідності зверніть на себе увагу звуковим сигналом. Такий самий жест використовують, якщо щось застрягло у дверях (для прикладу, ремінь безпеки). Натискання долонею по повітрю попереджуватиме про відкритий багажник.

Якщо водій, який рухається назустріч, зробив рукою жест, що схожий на миготіння лампочки, то він нагадує, що пора увімкнути фари.

Якщо ж водій сусіднього авто вказує вам рукою на узбіччя, то необхідно зупинитися і з’ясувати, в чому ж справа – у вашої машини якась несправність. Звісно, це може означати і щось інше, тому врахуйте час, місце та обставини такої зупинки.

Покажіть водієві дулю, якщо між задніми подвійними колесами його автомобіля застряг камінь. Таке часто трапляється у фур, вантажівок, «газелей» та інших подібних машин.

Пропускаючи пішоходів, радимо спонукати їх до руху жестом руки, ніби запрошуючи. Адже вашої міміки ті, хто стоїть на тротуарі, можуть просто не побачити через відблиск сонця на лобовому склі, а звуковий сигнал може їх налякати.

Зазвичай фари використовують для освітлення дороги. Але це не єдина їхня функція. Водії часто використовують світловий сигнал у формі двох коротких мигань дальнім світлом. Тлумачити цей знак можна по-різному, все залежить від певної ситуації. Якщо вам «підморгнула» фарами зустрічна машина – її водій попереджає про небезпеку. Найчастіше цією небезпекою є інспектор ДАІ або сильно пошкоджене дорожнє покриття попереду.

Два короткі мигання дальнім світлом? Можете впевнено проїздити – вам поступаються дорогою. Не забудьте подякувати одним коротким миганням аварійки. Машина сигналить вам дальнім світлом фар у спину? Це означає, що її водій вимагає поступитися смугою руху.

В Європі прийнято вмикати лівий поворот. Помітивши такий сигнал, увімкніть правий, погляньте у бокові дзеркала та плавно переїдьте в сусідній ряд.

Крім звичайного блимання фарами, на дорозі використовують ще й перемикання з далекого світла фар на ближнє. Це вам повідомляють про те, що ви сліпите авто, які рухаються назустріч. У цьому випадку потрібно переключитись на ближнє світло.

Згідно з правилами, звуковий сигнал (клаксон) можна використовувати тільки для запобігання аварії. Проте зараз усе частіше ним користуються, щоб висловити своє невдоволення. Мовляв, світловий сигнал помітить не кожен.

Можливо, це все на перший погляд і складно, але знання неписаних правил поведінки на дорозі значно полегшує взаєморозуміння та попереджує неприємні наслідки.

До списку новин