загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як у Word поставити апостроф, ступінь, наголос

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як у Word поставити апостроф, ступінь, наголос

Нижче описано один із способів швидкої вставки в текст у текстовому редакторі Word апострофа, наголосу, знака другого ступеня, третього ступеня, знака градуса та інших спеціальних символів, для яких клавіші на стандартній клавіатурі відсутні.

 

Оволодівши цим нехитрим прийомом, ви зможете значно підвищити швидкість набору тексту, підняти рівень комфорту і продуктивності своєї роботи на комп'ютері. Спосіб підходить для текстових редакторів Microsoft Word, Wordpad і багатьох інших програм. 

Як у Word поставити апостроф, тупінь, наголос

Суть способу полягає в тому, що кожен символ має свій код. Для вставки символу в текст, необхідно натиснути клавішу Alt і, утримуючи її, набрати цей код на цифрових кнопках, розташованих в правій частині клавіатури. Символ з'явиться після того, як ви відпустите клавішу Alt. Мова клавіатури, активна у цей момент, не має значення.

Слово "цифрових" виділено не випадково, оскільки ввести код символу клавішами, розташованими в верхній частині клавіатури, не вдасться. Вводити потрібно саме клавішами, розташованими в правій частині клавіатури. Для того, щоб вони працювали, потрібно, щоб на клавіатурі був активним режим NumLock. За замовчуванням, він активний завжди. В іншому випадку, його легко можна активувати, натиснувши клавішу "NumLock".

Наприклад, якщо у Wordpad або Word, утримуючи натиснутою клавішу Alt, ввести код 0169, з'явиться знак авторських прав ©. Аналогічним чином у текст можна вставляти величезну кількість різноманітних спеціальних символів. Коди найбільш часто вживаних з них наведені в таблиці нижче.

№ п/п

Назва символу

Код символу

Як виглядає символ

1

Апостроф (дуже актуально для України)

39

в'яз

2

Знак наголосу

769

на́голос

3

Градуси

0176

40°

4

Знак проміле

08240

5

Друга ступінь

178

6

Третя ступінь

179

7

Одна четверта

188

¼

8

Одна друга

189

½

9

Три чверті

190

¾

10

Не дорівнює

8800

11

Майже дорівнює

8776

12

Меньше-дорівнює

8804

13

Більше-дорівнює

8805

14

Плюс-мінус

0177

±

15

Амперсант

038

&

16

Параграф

0167

§

17

Євро

08364

18

Знак авторських прав

0169

©

19

Знак торгової марки R

0174

Chaynikam.Info®

20

Знак торгової марки TM

0153

™Chaynikam.Info

 

 Андрій Кузьменко

До списку новин