загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Дві третини українських банків можуть закрити

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Дві третини українських банків можуть закрити

Дві третини усіх банків в Україні можуть зникнути, якщо не знайдуть гроші для збільшення капіталу. Раніше було передбачено, що всі банки повинні збільшити свої капітали до 300 000 000 гривень до 2020 року. Але минулого тижня Нацбанк прийняв нову постанову, якою скоротив термін до кінця цього року. «Це дозволить підвищити фінансову стійкість банків і їх здатність протистояти ризикам», - пояснює свою позицію Нацбанк.

Зараз на українському ринку працює 119 банків. За останніми даними Національного банку України станом на 1 жовтня 2015 року, капітал менше 300 млн гривень мають 76 з них.

Банкам, які не зможуть вчасно збільшити свої капітали, загрожує ліквідація. «В теорії докапіталізація покликана підвищити надійність банківської системи, для громадян - безумовний позитив. На практиці ж ряд банків можуть не впоратися з новими вимогами і, якщо вони не зможуть прийти до вирішення по збільшенню капіталу або консолідації в секторі, вони можуть закритися », - каже заступник директора Центру економічної стратегії Марія Репко.

Отже, на вітчизняному ринку можуть залишитися лише 43 фінустанови.

Які банки ліквідують в Україні

Повний список банків, що знаходяться в стадії ліквідації: 1. Градобанк; 2. Слов'янський; 3. Європейський банк розвитку та заощаджень; 4. Причорномор'я; 5. Одеса-Банк; 6. Європейський; 7. Національний стандарт; 8. Банк регіонального розвитку; 9. Східно-Європейський банк; 10. Українська фінансова група; 11. Український Промисловий банк; 12. Комерційний банк АРМА; 13. БІГ Енергія; 14. Трансбанк; 15. Селянський комерційний банк Дністер; 16. Іпобанк; 17. Земельний банк; 18. Синтез; 19. Діалогбанк; 20. Володимирський. За даними НБУ, на 1 вересня ліцензію на проведення банківських операцій мали 176 банків. Асоціація українських банків використала баланси 145 банків. Їх загальний обсяг активів на 1 вересня становив 906,3 мільярда гривень.

З девальвацією гривні багато банків опинилися в ситуації, коли через переоцінку валюти співвідношення капіталу до активів знизилася, а для частини банків капітал перейшов в негативну область значень і вони були ліквідовані.

За останні два роки в Україні збанкрутувало вже більше 60 банків. 44 з них були невеликими і їх акціонери не змогли збільшити капітали. В результаті виплата вкладів з цих банків була покладена на державу. За даними Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, на це в цілому було витрачено понад 17 мільярдів гривень. Тому вибір банку зараз має дуже важливе значення.

До списку новин