загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зарплата і пенсія чиновників мають бути публічними – рішення суду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Зарплата і пенсія чиновників мають бути публічними – рішення суду

Суд постановив, що інформація про імена чиновників, їхні заробітні плати та пенсії не може вважатись конфіденційною чи такою, до якої обмежений доступ.

Про це йдеться у рішенні суду щодо позову омбутсмена до Оболонського управління Пенсійного фонду Києва.

Позивач просив від управління ПФУ інформацію про виділення коштів за 2004–2014 роки на індексацію пенсії та зарплати начальника цього управління та про індексацію зарплат у 2013-2014 роки інших чиновників цього управління.

Але управління ПФУ відмовилось надати запитувану інформацію, назвавши її "інформацією про особу".

На запит обмубсмана щодо надання цієї інформації начальник управління заявив, що особи, інформацію про яких запитують, відносяться до 6-ї категорії держслужбовців, а тому доступ до цієї інформації є обмеженим.

Однак суд вирішив, що закон про доступ до публічної інформації зобов'язує оприлюднювати інформацію про розпорядження бюджетними коштами.

А закон про запобігання корупції визначає, що усі дані, які подаються у декларації про доходи, також належать до публічної інформації.

Тому суд вирішив, що керівник Оболонського управління ПФУ мусить надати запитувану інформацію.

До списку новин