загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Морквяний хліб. Хліб з овочами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Морквяний хліб. Хліб з овочами

Використання у випічці подрібнених свіжих овочів збагатить хліб кольором та смаком. Морква додає особливого солодкуватого присмаку та забарвлює тісто у жовтогарячий. Якщо додати буряк, трави чи перець чілі, можна отримати унікальні та оригінальні смачні хлібинки. Кольоровий овочевий хліб може додати характеру будь-якій страві, головне правильно скомбінувати смаки.vikna.if.ua

 

Для однієї хлібини:

500 г пшеничного борошна 2 чайні ложки сухих дріжджів 350 мл теплої води 30 г оливкової олії 2 ч.л морської солі 250 г свіжої моркви

У великій мисці змішайте борошно, сіль та сухі дріжджі вінчиком. Зробіть у центрі борошна заглибину та влийте туди воду та олію. Замісіть до однорідності, а потім додайте морквяне пюре та добре замісіть тісто.

Щоб тісто не липло до рук — змащуйте їх оливковою олією.

Накрийте тісто чистим рушником та залиште підійматись у теплому місці на годину, а краще півтори години.

Потім вдарте у середину тіста кулаком та дайте піднятись йому знову, залиште на 20 хв.

Обсипте борошном деко для випікання та руки, сформуйте з тіста кулю, обережно та лагідно. Покладіть її на деко та накрийте рушником.

 

Увімкніть духову шафу на 200° С та дайте їй прогрітись упродовж 20 хвилин. За цей час хлібинка розстоїться, виросте ще вдвічі. Обережно зробіть надріз у центрі майбутнього хлібу, щоб уникнути некрасивих тріщин.

За бажанням, змажте хліб перед випічкою жовтком та посипте насінням гарбуза.

Випікайте хліб 45 хвилин при температурі 200° С.

Якщо випікаєте хліб у хлібопічці, скористайтесь режимом Quick. Там, де два заміси та випікання 45 хвилин при температурі 200 градусів за Цельсієм.

Хліб зберігається до 3-х днів та найкраще смакує до крем-супів.

 

Варіації:

Хліб зі шпинатом

Приваріть 200 г шпинату, злийте воду, додайте 20 г вершкового масла та перетворіть у шпинатне пюре з допомогою блендера. Остудіть пюре та використовуйте його, як і моркв’яне. Рецепт написано вище ))

Буряковий хліб

Замініть подрібнену моркву на дрібнотертий буряк, додайте дрібку сушеного чебрецю.

Хліб з травами та перцем чілі

Морквяне пюре у цьому випадку замінюємо на 1 цибулину, 3 ст.л сушених пластівців чилі, 3 гілки свіжого розмарину та 2 гілочки майорану. Листки трав, чилі та цибулину подрібнємо з допомогою блендеру.

Юлія Волочай

 

 

До списку новин