загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Закарпатті масово зацвіли квіти, занесені до червоної книги... Відео

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
На Закарпатті масово зацвіли квіти, занесені до червоної книги... Відео

У закарпатській Колочаві пік цвітіння шафрану Гейфеля. Ця квітка на межі зникнення і занесена у Червону книгу України. Море рідкісних квітів тут росте практично у кожному дворі. 7dniv.info

Рослина знаходиться під пильним наглядом Національного природного парку «Синевир». Тому місцеві жителі їх не продають, а навпаки запрошують туристів милуватись унікальним природним явищем. Масово шафран буде квітнути ще днів 10.

Шафран – його правильна літературна назва, а крокус – це її латинська назва. Взагалі відомо біля 70 видів крокусів. В Україні є 9 видів. Час цвітіння їх дуже невеличкий. Якщо її вирвати з цибулиною або раніше вирвати, ніж вона відцвіла, то воно приречене на загибель. Тільки там вони і є, де їх багато. Якщо їх знищувати, то з часом вони почнуть пропадати. Вони і повинні мати такий великий ареал, тоді і перезапилення. Це механізм збереження цього виду.

Використовуються в медицині як знеболююче. Велике значення має і в харчовій промисловості – жовтий такий порошок, який використовується як приправа до прянощів, в алкогольних деяких напоях. Але сама основна їх цінність, як і всіх ранньоквітучих – це червонокнижний зникаючий рідкісний вид, тому що зовнішні умови. Змінюється сам клімат, стан повітря і так далі. Вони зникають в природі, незалежно від людини.

ВІДЕО, ЩОБ ПЕРЕГЛЯНУТИ КЛІКНІТЬ КУРСОРОМ ПО КАРТИНЦІ:

 

До списку новин