загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Італійське тістечко "Сфольятелла" ("Sfogliatella riccia","Sfogliatella frolla")

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Італійське тістечко "Сфольятелла" ("Sfogliatella riccia","Sfogliatella frolla")

Sfogliatella означає "маленький, тонкий листовий шар", текстура тіста нагадує листки тіста які укладаються шарами, тістечко має форму мушлі.

Це італійське печиво родом з Кампанії. Sfogliatella Santa Rosa була створена в монастирі Санта-Роза в Конка дей Маріні в провінції Салерно, Італія, в 17-му столітті. Паскуале Pintauro, шеф-кондитер з Неаполя, придбав оригінальний рецепт і почав продавати тістечка в своєму магазині в 1818 році.

У неаполітанській кухні, є два види печива: "sfogliatella Riccia" ("кучеряве"), тістечко яке утворює характерні листові шари тіста "sfogliatella frolla" (пісочне) і тістечко у якого листові шари більш грубі.

У Сполучених Штатах це тістечко називають "хвіст омара" або "баклажан". Начинки також бувають різними, наприклад, у французькій версії крем схожий на збиті вершки, але оригінальна начинка включає сир, мигдаль, цукати.

Перелік продуктів:

Sfogliatella riccia на прісному тісті:- борошно: 300 гр.;- води: 150 мл.; - меду: 1 чайна ложечка;- щіпка солі;- смалець для змащування тіста: 60 г.

Sfogliatella frolla на пісочному тісті:- борошна, високої клейковини: 300 гр;- води: 100 мл.;- щіпка солі;- маргарин або масло, кімнатної температури: 100 г.;- маргарин для змащування тіста: 30 гр.

Для начинки (кількість начинки розрахована на одну з порцій тіста):- семоліна (можна замінити манною крупою): 80 гр.;- води: 300 мл.;- яйця: 1;- сир рікотта (можна замінити кисломолочним сиром): 200 гр.;- цукру: 100 гр.;- цитрусових цукатів: 100 гр.;- кориця: 2 гр.

ПРИГОТУВАННЯ:

І. ТІСТО (заміс робимо по різному):

Прісне тісто:Теплу воду розвести з медом, потім воду з медом охолодити додати борошно, щіпку солі та замісити м'яке тісто, місити приблизно 15 хв. до однорідної еластичної маси. Замішене тісто розкатати скласти у декілька шарів зверху тісто змастити смальцем із загальної кількості смальцю взяти приблизно 20 гр. (змазувати смальцем лише раз) знову розкатати скласти, розкатати скласти та поставити у холодильник на 24 год. обовязково!

Пісочне тісто:Борошно, щіпка солі, маргарин 100 гр., вода. З цих інгредієнтів замісити м'яке тісто, місити приблизно 15 хв. до однорідної еластичної маси. Замішене тісто розкатати скласти у декілька шарів та поставити у холодильник на 24 год. обовязково!

ІІ. ДРУГА ЧАСТИНА ПРИГОТУВАННЯ ТІСТА ДЛЯ ДВОХ РЕЦЕПТІВ ОДНАКОВА:

2. Через 24 години тісто розділити на три частини дві завернути у плівку третю розкатати як можна тонше до прозорого стану.

3. Після цього тонке тісто змащуємо жиром та починаємо щільне звертання тіста. Далі розкачуємо почергово другу та третю частини до прозорого стану, скріплюємо кінці першої скрученої частини з початком другої кінець другої з третьою, змащуємо розкатане тісто жиром та продовжуємо скручувати валок. Коли все тісто буде звернуте у валок поміщаємо його у холодильник на 24 год. мінімум на 10 год.

4. Через 24 год валок тіста трішки розтягнути па почати нарізання товщина нарізаних частин 2 см. (нарізати обов'язково гострим щоб не зім'яти шари тіста).

5. Готові кружальця розпластати пальцями у конвертики.

ІІІ. НАЧИНКА:

1. Закип'ятити воду з цукром та корицею. У кип'ячу воду тонкою цівкою всипати манну крупу неперервно помішуючи заварити густу кашу. Зварену кашу остудити.

2. Збити у піну яйця додати перетертий сир та дрібно різані цукати.

3. Змішати разом охолоджену кашу та сирну масу (маса повинна вийти густа).

ІV. НАПОВНЕННЯ ТА ВИПІКАННЯ

Серединку конвертика з тіста заповнити начинкою та викласти у змащену жиром форму для випікання. Випікати при 200 °С протягом приблизно 30-40 хвилин.

Sfogliatella riccia на прісному тісті:Тісто більш слоїсте у ньому розкриваються всі шари.

Sfogliatella frolla на пісочному тісті:На пісочному тісті шари тіста не розкриваються і ніби злиплі.

Смачного!

До списку новин