загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні заборонили ловити рибу та нагадали про штрафи

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
В Україні заборонили ловити рибу та нагадали про штрафи

Відтак, за кожну рибину рибалка повинен буде віддати від 17 до 85 гривень.

В Україні стартувала нерестова заборона на вилов риби.

У цей період рибалкам не дозволяється виходити на воду на човнах, використовувати сітки, остроги та косинки. Крім того, заборонено проводити змагання з рибальства та займатися підводним полюванням.

Проте браконьєри ігнорують ці вимоги. Знайти злочинців на українських водоймищах зовсім не складно. Під час рейду з рибоохоронними органами журналісти "Сніданку" побачили під Києвом посеред білого дня. Від звинувачень у браконьєрстві рибалки одразу відхрестилися. Мовляв, сіткою не користуються. Порушення закону чоловік пояснює потребою годувати родину.

Проте навіть невелика сітка здатна завдати рибним ресурсам чималих збитків, кажуть інспектори рибоохорони. Продають сітки за низькими цінами.

Зазвичай частину улову браконьєри одразу ховають на березі - подалі від очей інспекторів.

Наразі в Україні діє система штрафів за незаконно пійману рибу. Так, один окунь коштує 17 грн, синець – 85 грн, плітка також 85 грн.

Через завдані державі збитки рибалки, яких затримали під час рейду з журналістами, заплатять штраф у три тисячі гривень. Проте голова Державного агентства рибного господарства Ярема Ковалів наполягає на необхідності підвищення штрафів за незаконний вилов риби.

"Наразі це вилка від 300 гривень до практично 7000 тисяч гривень, але є певні види діяльності браконьєрів – електровилов або використання певних вибухових засобів, які спричиняють катастрофічні наслідки для нашої риби. Тут треба значно підвищувати розмір відповідальності", - переконаний чиновник.

Також у Держрибагенстві планують залучити до захисту водних ресурсів якомога більше громадських активістів. Лише за останній місяць така співпраця допомогла виявити близько тисячі порушень. Під час них було конфісковано п'ять тонн незаконно виловленої риби.

До списку новин