загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Надбавка непрацюючим пенсіонерам, які мають на утриманні дітей до 18 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Надбавка непрацюючим пенсіонерам, які мають на утриманні дітей до 18 років

Чинним законодавством України передбачено, що при зверненні особи, яка має на своєму утриманні неповнолітніх дітей, за пенсійним призначенням їй встановлюється відповідна надбавка до пенсії. Такий порядок затверджений постановою Кабінету Міністрів України “Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян” від 16.07.2008 № 654.

Цією постановою, зокрема, передбачена виплата надбавки непрацюючим пенсіонерам, які мають на своєму утриманні дітей до 18 років, у розмірі 150 гривень на кожну дитину.

Права на призначення такої надбавки особа набуває за таких умов:

- припинення роботи або зняття з реєстрації як фізичної особи-підприємця;

- перебування на утриманні пенсіонера дитини віком до 18 років.

Для призначення вказаної надбавки непрацюючий пенсіонер має подати такі документи:

- свідоцтва про народження дітей;- довідки з органів праці та соціального захисту населення з приводу того, що жоден з батьків не отримує соціальної допомоги на кожного з дітей;- довідку, що засвідчує факт перебування неповнолітніх на утриманні непрацездатних членів сім'ї, зокрема, це може бути довідка житлово-експлуатаційної або іншої організації з місця проживання (реєстрації), довідка органів місцевого самоврядування або довідка про спільне проживання разом з дітьми за однією адресою.

Ольга Бойко, головний спеціаліст УПЗ ГУ ПФУ

До списку новин