загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чим схоже народне мистецтво гуцулів, інків та ацтеків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Чим схоже народне мистецтво гуцулів, інків та ацтеків

Львівська художниця у своєму живописі використовує народні взори

Львівська художниця Олеся Казнох у своїй творчості досліджує походження українського народного мистецтва. У своїй новій серії поєднає фрагменти автентичної вишивки із живописом.

Олеся Казнох довго вивчала народне мистецтво, а кілька років тому надумала його оспівати у незвичний спосіб – у живопис перенесла взори вишивки, килимів і розписів.

«Яким чином я надумала возвеличити народне мистецтво? Будь-який елемент вишивки, розпису, декору зробити в олійному живописі, у великому масштабі, по-сучасному і показати, що це таке саме мистецтво, як абстракція чи поп-арт», – розповіла художниця.

Цю серію Олеся уже показувала публіці не лише Львова, а й Тернополя та Одеси.

А тепер художниці захотілося уже інших інтерпретацій. Вирішила в живописі задуматися, з чого ж народжувалося народне мистецтво, бо взори людина запозичила з природи, споглядаючи її.

«Для мене стало цікавим почати з пейзажів і в тих пейзажах бачити ту вишивку. Я ніби транслюю думки цього народного майстра, який побачив цю вишивку у цьому пейзажі», – додала Олеся Казнох.

Так у художниці з'явилися пейзажі із вплетеними в композицію автентичними фрагментами вишивки.

Влітку об'їздила найкрасивіші місця нашого регіону, де робила акварельні етюди, з яких створила живопис у великому форматі. А поки малювала, скуповувала вишивку різних регіонів, барв і технік.

Попри творчість художниця провела наукове дослідження про схожість орнаментів різних народів світу.

«І коли починаєш це досліджувати, то бачиш, що гуцульська вишивка іноді один в один подібна на вишивку інків та ацтеків. А це можливо тільки з тої точки зору, що всі ми, люди, походимо від однієї мами і тата», – пояснила художниця.

Над своєю новою серією Олеся Казнох працюватиме упродовж літа і восени обіцяє показати публіці на персональній виставці.

До списку новин