загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Де можуть заробити пенсіонери у Києві

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Де можуть заробити пенсіонери у Києві

Життя на пенсії тільки починається – так жартують переважно ті, хто ще не досяг пенсійного віку. Адже справжнім пенсіонерам не до жартів, і замість того, аби відпочивати, вони шукають, де можна хоч трохи заробити.

У суспільстві поширена думка, що людей похилого віку на роботу не беруть. Проте у Інтернеті чимало працедавців шукають саме пенсіонерів – досвідчених, невибагливих, без шкідливих звичок і захмарних вимог, які старанно працюватимуть і за скромну заробітну плату. 

Пенсіонерам найчастіше пропонують роботу кур’єра – катайся собі Києвом цілий день. Головні вимоги – акуратність і дисципліна. Платять 800–1000 грн. на місяць, але найчастіше розраховуються за кожен робочий день. Приміром, одна «зуботехнічна лабораторія» пропонує такому працівникові 60 гривень щодня. 

За 800 гривень на місяць можна влаштуватися консьєржем. Стеж собі за чистотою під’їзду та за «контингентом», який заходить у будинок, аби не проник хтось підозрілий. Добу працюєш, а дві відпочиваєш. 

Охоронець автостоянки – теж робота для пенсіонера, за зміну платитимуть 165 гривень (працювати треба у режимі доба–три). Таку відповідальну посаду нині пропонують у Солом’янському районі. 

Жінки пенсійного віку користуються популярністю у медичній сфері. Скажімо, Товариство Червоного хреста України запрошує медичних медсестер, які вийшли на пенсію за вислугою років, для роботи патронажними сестрами з окладом 1800 гривень. Відповідальних, чесних і порядних пенсіонерок також закликають поповнити лави продавців-консультантів «кукурудзи в стакані». Скільки платитимуть за таке «задоволення» – невідомо, крім того, що до зарплати додаватимуться ще й відсотки. 

Привабливі умови пропонують доглядальницям за хворими та людьми поважного віку, няням, хатнім робітницям, сімейним кухарям. Вони отримують плату погодинно, за домовленістю. Але щоб влаштуватися на таку високооплачувану роботу, потрібно мати гарні рекомендації. І не обов’язково з якихось агентств – інколи протекція сусідки або подруги спрацьовує краще, ніж офіційні папери. 

Варто також спробувати себе у якості актора масовки у численних ток-шоу, документальних та розважальних передачах. Тут за зміну можуть працювати від 50 до 120 осіб. У середньому кожен телеканал знімає 3–4 передачі на тиждень з масовкою, роботи вистачить майже на кожен день. І розважитеся, і отримаєте гонорар 50–100 гривень за одну зйомку, а якщо пощастить знятися у якомусь епізоді, то і більше – 250–300 гривень. Головне – мати привабливий вигляд і пристойний одяг. 

На цьому, звісно, перелік пропозицій для пенсіонерів не вичерпується. Все залежить від кмітливості та бажання працювати.  Вчені з’ясували, що люди, які продовжують трудову діяльність на пенсії, більш оптимістичні та мають знижений ризик серйозних захворювань, тож працювати на пенсії дуже корисно для здоров’я і загального тонусу життя. 

 Кожна третя пропозиція з працевлаштування для пенсіонерів присвячена пошуку няні.  Зарплата: від 4000 грн. на місяць; вимоги: досвід виховання дітей і онуків; обов’язки: гуляти, грати, годувати та водити на заняття дошкільнят. 

- Зростає кількість вакансій для чоловіків похилого віку, здатних полагодити або відремонтувати щось у домі. 

Зарплата: від 2500 грн. на місяць; навички: робота з інструментами; обов’язки: міняти лампочки, лагодити сантехніку й меблі. 

- Репетиторство – популярний вид заробітку серед педагогів-пенсіонерів. 

Зарплата: від 5000 грн. на місяць; вимоги: знання предмета й педагогічна освіта; обов’язки: готувати школярів до тестів ЗНО. 

- Зріс попит на майстрів, котрі спроможні ремонтувати холодильники, пилососи, мікрохвильові печі. 

Зарплата: від 2000 грн. на місяць; навички: робота з паяльником, знання електротехніки; обов’язки: паяти дроти, схеми. 

- Ще один спосіб підзаробити – стати «ходячою рекламою» препаратів від ревматизму або гіпертонії. 

Зарплата: близько 3000 грн. на місяць; вимоги: гарна фізична форма та правильна розмовна мова; обов’язки: уміти переконувати людей і продавати. 

Марина МАРЧЕНКО

До списку новин