загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Помирати в Україні стало дорожче

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Помирати в Україні стало дорожче

Родичі покійника у середньому витрачають близько 7 тисяч гривень на поховання.

Помирати в Україні - дорого, а цього року стало ще дорожче - у середньому на півтисячі гривень. Не для самого покійника, а для його родичів. На вбитих горем близьких можна непогано заробити, і цим користуються трунарі.

Триста тисяч гривень - це середня вартість домовини, які пропонує українцям один із приватних виробників елітних домовин. Матеріали, що пішли на виготовлення труни-саркофага, замовлені в Італії. Усе - ручна і ексклюзивна робота.

Замовників на такі домовини зараз небагато. Усе через кризу. Це переважно родичі політиків та бізнесменів, відомих спортсменів та дипломатів. Для людей не таких заможних процедура поховання теж не з дешевих.

Найперше - це угода, яка укладається між родичами померлого та надавачем ритуальних послуг – вона коштує 31 гривню. Доставка ритуальної продукції обійдеться у 490 гривень. 1800 гривень доведеться викласти за катафалк, і стільки ж – за транспорт для супроводу. Перенесення труни до місця поховання коштує 1560 гривень. А проведення самого ритуалу – 417 гривень. Викопати могилу щонайменше обійдеться у 358 гривень. Сама труна – півтисячі гривень. А траурний вінок – 113 гривень. Загалом доведеться заплатити щонайменше 7069 гривень.

Це - мінімальна вартість послуг, які пропонують державні комунальні служби столиці. В інших регіонах України поховати дешевше. Приміром, у Житомирській області - на тисячу гривень, а на Дніпропетровщині - аж на чотири тисячі гривень.

Щороку в Україні помирає близько 630 тисяч осіб, кажуть спеціалісти. І запевняють - за останні 5 років смертей не побільшало. Проте повної і достовірної інформації у державних органів статистики немає. Останні два роки цифру псують непідконтрольні Україні частини Донецької і Лугаської обастей, а ще – анексований Крим.

Із тридцяти кладовищ у столиці відкрите лише одне - Північне. Та й воно за межами Києва - під Броварами. В цілому в Україні 32 тисячі цвинтарів, і за прогнозами, території на них для поховання вистачить ще на 15 років.

Вихід бачать у зміні традиції – у кремації та колумбаріях. Колумбаріїв, як і крематоріїв, в Україні три. Тут усе, як і на кладовищі, лише розміри могили менші вчетверо. Проте викласти за поховання тут родичам померлих доведеться приблизно стільки ж, як і на цвинтарі.

До списку новин