загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери, повідомляйте про звільнення

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У разі працевлаштування (реєстрації підприємницької діяльності) пенсіонери обов’язково повинні повідомити про це органи Пенсійного фонду. Це ж стосується й зміни місця проживання та інших обставин, що можуть вплинути на розмір та своєчасність виплати пенсії.

Неповідомлення або невчасне повідомлення про працевлаштування призводить до незаконних виплат пенсійних коштів, які підлягають поверненню органам ПФ.

Разом з тим, не слід забувати, що в інтересах пенсіонерів повідомляти органи Пенсійний фонд про звільнення з роботи, адже після звільненням пенсія перераховується з урахуванням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом на дату звільнення з роботи. Пенсіонери набувають право на надбавки та підвищення, які передбачені тільки для непрацюючих осіб.

Звертаємо увагу пенсіонерів, які проходили реєстрацію підприємницької діяльності, але з різних причин не займалися нею. До того моменту, поки вами не буде надано інформацію про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, ви вважаєтесь працюючим пенсіонером, що впливає на розмір пенсійного забезпечення. У разі звільнення, припинення реєстрації підприємницької діяльності необхідно повідомити Пенсійний фонд про дату звільнення (припинення реєстрації) шляхом подання заяви.

 

До списку новин