загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рослини-обереги для людей та будинку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Здавна рослини не тільки годували людину і прикрашали двори, але й захищали від нечистої сили.

Калина. Як говориться, без коментарів. Без цього дерева складно уявити українську садибу. Вважається надзвичайно сильним оберегом, хоча сама калина, на жаль,  страждає від шкідників, зокрема, калинового листоїда. Вона є символом жіночої долі, уособленням нареченої. Настоєм калини закохані дівчата кропили стежки, якими ходив коханий, щоб його приворожити. Шматочок деревини в кишені захистить від зглазу. Крім того, він допоможе знайти роботу тим, хто її шукає, і вирішити ділові проблеми.

М'ята — теж рослина-оберіг. З м'ятою складали букети, які ставили в будинку, оскільки вірили, що вона захищає від злих духів. Вважається рослиною, що приносить удачу і притягає гроші. Тому нерідко м'яту клали в гаманець або натирали нею схованку, де тримали свої цінності. Крім того, ця рослина наділена приворотною силою.

Кріп вважається оберегом у багатьох країнах. Його вішали над дверима будинку (щоб ніхто не зайшов зі злими намірами), а також клали в колиску для захисту дитини.

Мак в Україні здавна висаджували навколо будинків для відлякування відьом, чортів, вампірів. Вірили: поки нечиста сила не перерахує весь мак у коробочках, нічим іншим займатися не зможе. А там, дивися, і півні заспівають. Насіння маку розсипали на могилі людини, яку вважали чаклуном. Мак ще є символом родючості. Особливо сильний мак-самосів, його ніколи не знищували. Освячений мак, насипаний під порогом, має здатність не пускати в будинок людей з недобрими намірами.

Цибуля та часник здавна вважалися найкращими оберегами від зглазу та чаклунства, оскільки вірили, що вони відлякують злих духів і заздрісників. Частинки цибулини, розкладені у різних кімнатах, поглинають негатив і хвороби. Вранці їх варто викидати, не торкаючись. У будинку можна розвісити зв'язки цибулі та часнику. До речі, не рекомендується викидати лушпиння цибулі на землю, бо вважалося, що викидаєте своє благополуччя. Щоб привернути успіх і багатство лушпиння необхідно спалювати. Кинути цибулину вслід нареченій означає позбавити її сімейне життя від сліз та нещасть. А ось на удачу нареченій потрібно взяти із собою часник. Іноді молодій навіть вплітали його в коси. Часник чіпляли на воротах, щоб відьми не ходили доїти корів...

Папороть. Квітку цієї рослини шукають у купальську ніч, але безуспішно, адже папороть не цвіте. Посаджена у саду або біля порога будинку, вона надійно захистить від злих сил. Вважається чоловічою рослиною.

Дуб - дерево-донор, що наділяє енергією і силою. Але він прихильний лише до сильних духом людей. Це справжній охоронець роду. Він символізує світову вісь, що з'єднує верхній і нижній світи. У часи язичництва дуби вважалися деревами громовержця Перуна, тому вирубувати їх забороняли та боялися. У давнину знали, що в дуби-велетні блискавка вдаряє частіше, ніж в інші дерева. Це потужний засіб від злого погляду: достатньо носити із собою шматочок його кори або декілька жолудів. А ще дуб - символ родючості.

Акація допомагає бездітним парам народити дитину. Для цього наші предки приносили додому її гілочку і савили біля ліжка. Це рослина-донор вона  здатна ділитися своєю енергією.

Береза — символ жіночності. Дає силу слабким і хворим, заряджає оптимізмом. Знаючи про захисні сили берези, люди здавна робили з неї колиски. За народними прикметами, якщо з берези тече багато соку - літо буде дощовим.

Барвінок - талісман любові. Зміцнить шлюб і збереже рід, символізує вірну любов.

Звіробій захистить дім від людей зі злими помислами. Корінь звіробою носили як оберіг. Вірили також, що ця рослина приносить любов.

Листя кропиви, розкидане у дворі, також захищає від усього злого.

Подушка, набита сухим хмелем, допомагає заснути. А взагалі ця рослина - символ родючості. Перед вінчанням мати посипала молоду хмелем.

 

 

Джерело:
До списку новин