загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Виробництво держаків для лопат, граблів та для іншого садового інструменту

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ідея започаткування бізнесу з виготовлення держаків для лопат, граблів чи для іншого інструменту полягає у виробництві та збуті деталей для садово-городнього інвентарю. По суті, це виготовлення округлених заготовок з відходів деревини. Часто цим займаються, як додатковим напрямком у деревообробному виробництві. Але, якщо існує можливість налагодити надійний канал збуту, така діяльність може стати основною і приносити відчутні доходи. Тому, продовжуючивесняну тему заробітку, давайте поговоримо, як організувати бізнес з виробництва держаків для лопат, граблів, чи для іншого садово-городнього інвентарю.

Виробництво держаків – огляд бізнесу

Для початку, слід зазначити, що держаки користуються підвищеним попитом на початку садового-городнього сезону в березні-квітні, коли відбувається активна підготовка до весняно-польових робіт і оновлюються робочі інструменти.

Крім цього, держаки постійно закуповують великі і середні підприємства, щоб оснастити інструменти для ведення господарських робіт на власних і прилеглих територіях.

Існують певні стандарти держаків, придатних для різних видів інструментів. Держаки відрізняються діаметром, довжина зазвичай становить 1200-1300 мм для всіх видів інструментів. Виготовляють держаки діаметром:

  • Для лопат 40 мм;
  • Для сапок та мотик 30 мм;
  • Для грабель 25 мм;
  • Для мітел та віників 20-25 мм.

Найбільшим попитом користуються держаки до лопат, ймовірно, через їх найбільшу зношуваність.

Держаки можна виготовляти з різних порід деревини клена, берези, осики, ясеня, хвойних дерев. Держаки з хвойних порід дерев важчі інших, до того ж вони містять смолу, тому держаки з них для особистих господарських потреб купують неохоче, найчастіше їх купують для роботи на підприємствах.

Березові держаки, навпаки, користуються підвищеним попитом. Цілком прийнятним матеріалом для виготовлення держаків можна вважати деревину м’яколистних порід міських дерев, що підлягають утилізації (тополя, осика, липа та інші). Додатковою обставиною на користь вибору саме цього варіанту буде мінімальна вартість вихідного матеріалу при досить високій його якості.

За ГОСТом 2695-83 держаки поділяють на:

  • Вищий сорт. Вологість трохи більше 10%, відсутність сучків;
  • I сорт. Вологість до 30%, допускається наявність 2-3-х міліметрових сучків на одному метрі готового виробу;
  • II сорт. Вологість не вище 60%, сучки до 7 мм.

Необхідне обладнання для виробництва держаків

Для виготовлення держаків для лопат, сапок, граблів чи іншого інструменту, знадобиться обладнання:

  • Круглопалочний верстат. Він потрібен для додання виробу округлої форми;
  • Шліфувальний верстат;
  • Верстат для додання одному кінцю держака конічної форми і зрізання сучків.

Загальна вартість обладнання близько 50 тис. грн. Це середня ціна, існує як більш дороге, так і більш дешеве обладнання.

При виготовленні держаків передбачається, що один кінець буде округлим, а другий конусоподібним. Однак, при великих поставках надання конусоподібної форми необов’язково. Інша справа, якщо держаки виготовляються для збуту через спеціалізовані магазини або для продажу готових до роботи виробів.

Якщо існує можливість налагодити надійний канал збуту, то виробництво держаків, може стати основним напрямком діяльності та приносити відчутні доходи.

Збут держаків

В даному виді бізнесу немає необхідності піклуватися про рекламу продукції, оскільки навряд чи вдасться залучити до покупки людей, далеких від будівництва або сільського господарства.

Напередодні початку сільськогосподарських робіт попит на держаки підвищується без будь-яких рекламних акцій, але задовго до цього потрібно подбати про канал збуту і налагодити зв’язки з:

  • Магазинами будівельних матеріалів і сільськогосподарських знарядь, супермаркетами;
  • Будівельними ринками і весняними ярмарками, котрі торгують саджанцями, насінням, розсадою і подібними товарами;
  • Господарськими відділами різних структур, що займаються прибиранням і облагороджуванням своїх територій (школи, вузи, військові частини, адміністративні установи, тощо.);
  • ОСББ та ЖЕКами;
  • Сільськогосподарськими і дачними кооперативами, фермерськими господарствами, тощо.

Вдалими місцями для продажу держаків можна вважати також зупинки транспорту, яким дачники добираються до своїх ділянок, ринки в районних центрах або великих селах, сільмаги.

Ціна держаки коливається в діапазоні від 10 до 40 грн і багато в чому залежить від матеріалу, з якого вони виготовлені. Однак, з огляду на дорожнечу пластикових держаків і виготовлених на фабриках, можна стверджувати, що попит на вашу продукцію буде високим.

 

Джерело:
До списку новин