загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У волинському селі відкрили музей старожитностей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Етнографічний музей речей старожитності відкрили у селі Рівне Любомльського району. А вдалося це здійснити місцевій громаді та сільському голові.
У неділю, 17-го липня, Рівне святкувало День села. Привітав зі святом односельчан сільський голова Володимир Крижук, який побажав розвитку та росту громаді села.
Після офіційної частини святкування усіх запросили на відкриття музею. На разі, це сільський етнографічний музей речей старожитності рівненчан.
Музей облаштували у старому приміщення колишньої адмінбудівлі – до 1987 року там знаходилась сільська рада. До цього часу будівля вже почала руйнуватись, тому вирішили зробити ремонт та зробити у ній музей. Справді, це гарне втілення ідеї громади та ще одна візитна картка Рівного.
Запропонувала створити у селі музей активістка села, творча людина, завідувач сільською бібліотекою Галина Сюмак. Її ідею підтримали, і сільська рада виділила близько 50 тисяч гривень на ремонт старого приміщення. Відтак, вже за два місяці громада села досягла бажаного результату.
Зі слів сільського голови, місцеві мешканці допомагали не лише фізичною працею під час ремонту, а й познаходили старі родинні речі і віддали їх у музей. Частину експонатів перенесли з етнографічної кімнати-світлиці, яка була при сільському клубі.
Під час відкриття музею Галина Сюмак також подала ідею організовувати зустрічі до свят, майстер-класи з жителями села, аби продовжувати українські традиції. Рівненчани задоволені такою подією у селі й мають намір поповнювати матеріальну базу музею та готові його підтримувати.

 

Джерело:
До списку новин