загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Електрокотли утричі економніші за газові

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

— Цьогоріч пішов на пенсію. Тепер дорого топити дім газом. Вирішили з родиною поставити котел. Але не можемо вибрати — твердопаливний чи електричний. Продавці в магазинах хвалять однаково. Скоро опалювальний сезон, а ми ніяк не можемо вирішити, — каже 60-річний Олег Якименко з Полтави. Другий місяць ходить магазинами, придивляється до котлів. Має приватний будинок. gazeta.ua

Твердопаливний котел найкраще підійде для приміщень без газу чи електрики. Найчастіше це заміські будинки або дачі.

— Твердопаливний котел купують люди, які мають хату далеко від обласного центру чи міста. Там, де й досі не підвели газ. Це — хороший варіант для дачників. Приїхали, закинули паливо, й кілька днів у хаті тепло. Не проблема покласти в'язку дров або мішок вугілля в машину. Цей вид котла дає високий коефіцієнт тепла. Є моделі, що здатні працювати на одній закладці вугілля до п'яти діб, — говорить 44-річний Ігор Саленко, продавець твердопаливних котлів із Полтави. — Крім дерева, тирси, торфу, вугілля, популярні пелети — спресовані відходи деревообробного виробництва. Не містять хімічних речовин. Тому при згоранні не виділяють шкідливих викидів. Це — екологічно чисто й безпечно. Таке паливо часто використовують родини з дітьми. Зазвичай виробники таких котлів пропонують тривалу гарантію — до п'яти років.

Електрокотли утричі економніші за газові, кажуть продавці.

— Ціна опалення має важливу роль для господарів будинків. Усі шукають економні варіанти. Нині власники можуть оформити проект на електрокотел у власному домі. Звернутися до обленерго й отримати знижку. З вересня по квітень замість 1,6 гривні за кіловат платять 59 копійок, — розповідає Володимир Немонтов, 33 роки, власник магазину електрокотлів у Харкові. — Котли на електриці підходять для всіх приміщень. Для них не потрібно виділяти чи будувати окрему кімнату. Вони — компактні, їх можна розмістити у ванній, коридорі чи кухні. Прості й дешеві в монтажу.

Щоб встановити газовий котел, треба віддати близько 10 тисяч гривень. Монтаж і запуск електричного обійдеться в тисячу чи півтори. Він працює в парі з газовим.

— Електрокотел — безпечний. Немає шкідливих викидів. Його робота залежить від якісної електропроводки й заземлення. При виборі такого котла треба дивитися на репутацію виробника та магазину. Просити сертифікати якості й гарантію на товар. Важливо запитувати, чи є замінники деталей в разі поломки. Раджу обирати електрокотли українських виробників. Вони в кілька разів дешевші за імпортні. А якістю не поступаються, — додає Володимир Немонтов.

Автор: Анна Лакиза

 

 

Джерело:
До списку новин