загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Осіннє рівнодення - 22 вересня 2016. Історія свята, як святкують в різних країнах

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Осіннє рівнодення 22 вересня 2016 року, в 14 г. 21 хв. - початок астрономічної осені; з дня осіннього рівнодення світловий день стає коротшим, а ночі довші. За народним календарем в цей день починається осінь, яка триватиме до 14 жовтня. Природа і все живе на землі починає готуватися до зими.
У день осіннього рівнодення починається друга половина бабиного літа і, за народним повір'ям, яка погода буде в цей день, така буде і осінь. Ще народні прикмети кажуть: чим вересень сухіше і тепліше, тим краще буде осінь, тим пізніше настане справжня зима.
В астрології день осіннього рівнодення - особливий час; Сонце, переходячи в знак Терезів, створює найбільш сприятливі умови для душевної гармонії, а так само для гармонії у відносинах з оточуючими, близькими людьми і протилежні статтю. Переходячи в знак Терезів, Сонце робить на нас заспокійливий вплив; ми стаємо більш сприйнятливі до прекрасного навколо.
Осіннє рівнодення - це час сказати спасибі. Спасибі землі за те, що подарувала нам багатий урожай, спасибі Богам за те, що підтримують нас, спасибі всім рідним і близьким. Подаруйте своїй мамі букет квітів, а своїй дочці ляльку, обійміть свого брата, скажіть своєму чоловікові / дружині, як ви його любите. Не бійтеся проявити свої почуття, скажіть близьким, як вони вам дороги. Свято можна відзначати як на природі, так і в приміщенні. Зберіть гостей, накрийте стіл, прикрасьте кімнату листям і квітами.
Треба сказати, що на Русі також святкували день осіннього рівнодення. Це теж було свято врожаю. Було прийнято закінчувати всі городні роботи: викопували моркву, прибирали капусту. З цього дня капусту вже було можна квасити. Ще відзначали "Рябинкіни іменнінки". Ходили в ліс за гілками горобини, прикрашали ними будинок. По переказами горобина здатна відігнати злих духів, тому гілочки горобини клали між склом вікон, щоб в довгі темні зимові ночі вона охороняла спокій і благополуччя будинку. Дівчата робили горобинові намиста - потужний оберіг, і клали горобину під подушку на ніч, щоб приснився суджений.
Язичницькі святкування Дня осіннього рівнодення
З моменту осіннього рівнодення влада сонця з кожним днем зменшується до самого зимового сонцестояння, після якого вона знову почне зростати, наближаючи новий землеробський сезон. А поки, після тимчасової рівноваги, настає час влади темряви. Земля готується до зими: збираються в зграї перелітні птахи і починається осінній листопад. Осіннє рівнодення для наших предків було часом вознесіння подяк богам за врожай і достаток, а також вшанування мертвих і прикрашання могил. Наприкінці вересня ходили в ліси за грибами і цілющими рослинами, робили вино з дозрілих яблук і винограду, а також відзначали кінець збору врожаю подячними застіллями.
У філософському плані - це час підбиття підсумків, вознесіння подяк за те, що ми маємо, і завершення річних справ.
Осеніни - давні слов'янські свята вересня
На початку вересня східні слов'яни відзначали Осеніни (віддання Овсеня) - свято початку осені і подяки Землі за врожай. Овсень у слов'янській міфології був божеством, відповідальним за зміну пір року. До початку вересня завершувалася жнива на полях, але все ще тривали городні роботи. Після Осенін починався збір хмелю.

Сонце в поданні древніх слов'ян (як і інших язичників) проходило за рік різні іпостасі, пов'язані з порами року. У вересні сонце з "дорослого" (від літнього сонцестояння до осіннього рівнодення) стану переходило в "старече", яке тривало від осіннього рівнодення до зимового сонцестояння (див. Різдво).
У день осіннього рівнодення у слов'ян наступав сьомий місяць року, присвячений богу Велесу, який так і називався Вересень (Таусень, Радогощ). Це своє велике свято древні слов'яни справляли протягом двох тижнів - тиждень до і тиждень після дня осіннього рівнодення. Медовий напій сурью настоювали на щойно зібраному хмелі і пригощали під час святкових трапез.
Після осіннього рівнодення стародавні жителі Русі проводжали богиню Живу в Сваргу (небесне царство), дякували її за подарований урожай. Сварга закривалася на холодний і темний зимовий період. Відкриття Сварги відзначали в останній день святкового тижня на Масляну, яка випадала у стародавніх жителів Русі на весняне рівнодення - 21 березня.
За часів Християнства велике давньослов'янське свято Велесень церква замінила на Різдво Пресвятої Богородиці (відзначається 21 вересня).
День осіннього рівнодення в 2016 році - 22 вересня
Період святкування осіннього рівнодення настає в той момент, коли ніч за своєю тривалістю дорівнює дня, причому дане явище можна спостерігати одночасно на всій планеті. Для європейців - це, скоріше, сумна подія, ніж радісна, так як вона є передвісником стрімкого наступу осені. Однак, для південної півкулі планети з моменту цього свята настає період астрономічної весни.
Питання чергування пір року, в тому числі дні весняного, а також осіннього рівнодення, спантеличувало людство з давніх часів. У північній півкулі настання цього незвичайного дня говорить про те, що естафета зміни пір року передана цариці-осені. Це означає, що жарких сонячних променів буде з кожним днем ​​все менше, а ночі будуть довшими.
Дата офіційного настання зими припадає на 21 або 22 грудня (в північній півкулі), час, коли день найкоротший, а ніч найдовша за весь календарний рік. Цікаво, що зима в північній частині планети на цілий тиждень коротше, ніж у південній частині. Причина в тому, що період розриву між весняним і осіннім днем ​​рівнодення становить 186 днів, в той час як наступний розрив між осіннім і весняним днями рівнодення дорівнює 179 доби. Тобто північна півкуля обертається навколо Сонця трохи з більшою швидкістю ніж південне.
Як на Русі відзначали день осіннього рівнодення
У Древній Русі це свято отримало досить широке поширення. Цього дня господині готували всілякі страви, пекли пироги, а саме свято супроводжувалося танцями, співом і гуляннями. Діти прикрашали будинки гілочками горобини. Наші предки вірили в захисні властивості цього дерева. За повір'ями, плоди горобини захищають від бід, нещасть і нечисті, уберігають людину від безсоння, що насилають темні сили.
По погоді, згідно з народною прикметою, в період осіннього рівнодення можна говорити про всю осінь в цілому. Якщо погода видасться тепла і суха, то зима цього року настане пізно.
Як відзначають осіннє рівнодення японці
Безліч язичницьких племен відзначали свято осіннього рівнодення. На сьогоднішній день, тільки в Японії це свято має статус державного, починаючи з 19 століття. У цей день японці наводять чистоту і порядок у своїх будинках, поминають предків, накривають на стіл. На столі переважає рослинна їжа, перевага віддається овочам, бобам, грибам, всіляким бульонам без вмісту тваринних жирів. У цей день за традицією відвідують кладовища, проводять біля могил родичів відповідні ритуали.
Як відзначають мексиканці
Свяо осіннього рівнодення у мексиканців нерозривно пов'язане з таким історичним місцем, як Кукулькана.
Піраміда Кукулькана - одна з найвідоміших пірамід Майа, що знаходиться в найдавнішому місті Чічен Іца. При будівництві цієї піраміди були дотримані строгі геометричні пропорції. Так вийшло, що саме в період даного святкування, при попаданні сонячних променів на величезні платформи, виходить чергування сонячних і тіньових фігур трикутної форми. Опускаючись нижче, гра тіней і сонячного світла утворює химерну фігуру змії. У підстави платформи видніється голова, а на самій верхівці - хвіст.
Саме сюди, в день осіннього рівнодення, збираються жителі та гості Мексики щоб побачити це диво, яке триває близько 3 годин 22 хвилин. Мексиканці вірять, що якщо саме в цей момент опинитися на самій вершині Кукулькани, то найзаповітніше бажання неодмінно збудеться!
Мабон - кельтське свято осіннього рівнодення
На осіннє рівнодення стародавні кельти відзначали Мабон (Mabon) - фестиваль другого врожаю і дозрівання яблук. Традиції Мабон з язичницьких часів живі в багатьох європейських країнах, де в кінці вересня традиційно проводяться свята врожаю. Часто Фестиваль врожаю (День подяки за урожай) проводять в неділю за повним місяцем, найближчим до дня осіннього рівнодення. Цей повний місяць називають Урожайній місяцем. Зазвичай свято врожаю проходить в кінці вересня, але іноді він потрапляє на початок жовтня. У цей день парафіяни прикрашають церкви корзинами з фруктами і овочами їх своїх садів, продукцією з ферм і свіжими квітами. Після служби цю їжу роздають тим, хто її потребує. Обов'язково роблять благодійні збори для місцевої громади.
Серед фермерів була відома традиція проведення спеціальної вечері, на яку запрошувалися всі, хто працював на фермі протягом року, щоб фермер міг висловити подяку своїм помічникам. Іноді ці вечері називали вечерею останнього снопа: збирання врожаю закінчене і починається бенкет. Фермери змагалися між собою, хто збере врожай швидше за всіх.
У середньовіччі Римська церква замінила древні вересневі фестивалі подяки на Михайлов день (день Архангела Михаїла, 29 вересня), святкування якого успадкувало багато традицій старовинних фестивалів осіннього рівнодення.

Сила енергії в день осіннього рівнодення
Осіннє рівнодення
 - це саме час для того, щоб врівноважити всі енергії, що циркулюють всередині нас і що роблять вплив на всі наші дії і вчинки в зовнішньому прояві.

Енергії дня осіннього рівнодення дуже сильні, тому цей день не можна упустити, якщо ви хочете щось змінити у своєму житті. Осіннє рівнодення - найбільш сприятливий час для медитацій. Для того щоб зробити медитацію на осіннє рівнодення не потрібно мати якісь особливі навички або здібності, - медитація доступна кожному, потрібно тільки налаштуватися і подумати, які ситуації у вашому житті пора відпустити, щоб відкритися назустріч новим, сприятливим змінам і подіям. Оскільки в день осіннього рівнодення Сонце переходить у знак Терезів, які захищають гармонійні стосунки будь-якого характеру, а так само рівноваги у всіх життєвих сферах, найбільш ефективними будуть медитації на набуття взаємної любові, щастя в подружніх стосунках, взаємного розуміння і підтримки у відносинах з друзями, родичами і навіть діловими партнерами.
Якщо ви хочете зробити стосунки з коханою людиною гармонійними, повними довіри, взаєморозуміння і любові, прийміть зручне положення, запаліть ароматичні палички або свічки, що сприяють гармонізації та зміцненню відносин (іланг-іланг, троянда, жасмин, кориця, мускат, пачулі) і прочитайте наступні афірмації:
• "Я притягую до себе справжню, щиру любов"
• "Я заслуговую, щоб мене любили"
• "Любов наповнює моє життя радістю"
• "Я приймаю любов у своє прекрасне життя"
• "Моє сімейне життя гармонійне і щасливе"
• "У моєму будинку панують любов і взаєморозуміння"
• "Мені завжди щастить у коханні і в сімейному житті"
• "Моя сім'я міцна, дружна і гармонійна"
• "Моя любов нескінченна, як сам Всесвіт"
• "Я дякую Всесвіту за благополуччя і достаток в коханні"
Навіть якщо ви поки самотні або відчуваєте труднощі в спілкуванні з коханою людиною, якщо у вашій родині поки що немає довіри, взаємного розуміння і поваги, просто повірте в те, що ви можете все змінити на краще в день осіннього рівнодення! Вимовляєте афірмації на залучення любові і щастя в родині так, як ніби все найкраще сталося і ви дякуєте за це Всесвіту. Повірте, що результат не змусить довго чекати.
Молитва - це теж медитація; тому ви можете залучити в своє життя любов і сімейне благополуччя за допомогою молитов і змов на любов.
Осіннє рівнодення - це особливий день в магії; в день осіннього рівнодення вчиняються важливі магічні ритуали та обряди, за допомогою яких залучаються в життя благополуччя, здоров'я і любов.
Що потрібно робити на осіннє рівнодення:
Подякуйте минаючому року за "урожай"
Подякуйте від душі Світлим Силам за те добре, чого ви зуміли досягти, за всі позитивні моменти і радості, які надавали вам впевненості і сил для руху вперед, за все хороше. Не бійтеся дякувати, навіть якщо вам довелося зіткнутися з труднощами в цьому році; труднощі - це дуже цінний досвід, без якого неможливо будувати світле майбутнє. Скажіть в день осіннього рівнодення спасибі всім, хто вам надавав допомогу, підтримував радою, теплими словами, а тих, хто заподіяв вам біль - пробачте і відпустіть, а разом з ними відпустіть всі свої образи.
Спечіть пиріг благополуччя на осіннє рівнодення 
Для того щоб наступний рік був багатим на урожай, приніс вам багато радості, любов і здоров'я, - спечіть пиріг. Цей пиріг символізуватиме не лише ваш достаток, але і благополуччя в любові і сімейному житті. Пироги з капустою - символ грошової удачі, хороших і стабільних доходів у наступному році, пироги з м'ясом символізуватимуть удачу в просуванні по службі, кар'єрний ріст, вдале рішення ділових питань, а пироги з ягодами - успіх у коханні і сімейне благополуччя. Бажано, щоб ваш пиріг на осіннє рівнодення був округлої форми. Слідкуйте, щоб пиріг не підгорів. Якщо ваш пиріг на осіннє рівнодення добре піднявся і вийшов дуже красивим, смачним - вас неодмінно чекає велике щастя.
Захистіть свій будинок і родину від злих духів за допомогою гілочок горобини 
Для цього потрібно підійти до горобини і попросити у неї кілька гілочок. Це важливо! Горобину не можна різати і ламати, особливо на осіннє рівнодення, інакше ви привернете невдачу в любовні і сімейні відносини. Якщо ви попросите у горобини пару гілочок і акуратно їх відламаєте, попросіть вибачення у дерева і подякуйте. Гілочки горобини можна розкласти на підвіконнях і повісити над вхідними дверима.
Залучайте любов 
Якщо ви ще самотні, осіннє рівнодення - це саме час для залучення любові. На осіннє рівнодення скоюють такий ритуал, який допоможе в майбутньому році знайти кохання, - створюють собі пару. Це означає, що якщо у вас є який-небудь особистий предмет в одному примірнику, потрібно придбати йому пару, тобто предмет для свого майбутнього обранця (подушка, зубна щітка, рушник і т.д)
Радійте, святкуйте, веселиться. Щасливого Рівнодення!

 

Джерело:
До списку новин