загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зарплата в конверті: як фрілансерам не залишитися без пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українці зможуть забезпечити собі страховий стаж, який необхідний для виходу на пенсію, навіть працюючи неофіційно.

Для цього їм доведеться укласти окремий договір із фіскальною службою й самостійно сплачувати відрахування із зарплати.

Про це повідомила начальник Головного управління пенсійного фонду України Олена Корчака і додала, що вже зараз багато громадян це практикують, а особливо ті особи, які працюють за кордоном.

"Якщо людина ще не досягла пенсійного віку і, наприклад, працює неофіційно, вона може самостійно взяти участь у програмі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Для цього вона має укласти договір з фіскальною службою (саме ця установа адмініструє єдиний соціальний внесок. – Ред.) і сплачувати кошти самостійно", – повідомила Корчака.

За її словами, якщо людина працювала на підприємстві, має відповідний запис у трудовій, але за неї не заплатив роботодавець, цей період застрахувати самостійно неможливо. Але якщо особа згідно з трудовою книжкою ніде не працювала, то, уклавши договір добровільного страхування, на цей період можна застрахуватися. Крім того, можна сплатити кошти й за попередній період, якщо в трудовій є прогалина.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні падає рівень заробітної плати. Так, станом на серпень розмір середньої зарплати складає 5202 грн, що на 172 гривні, або 3,2 %, менше у порівнянні із показниками минулого місяця. Тоді розмір середньої зарплати сягав 5374 грн.

Любов Кінаш

 

Джерело:
До списку новин