загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому бабусі не люблять сидіти з онуками

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Згадуючи своє дитинство, багато помічають, що в той час бабусі проводили з онуками набагато більше часу, ніж зараз, а багато сучасні бабусі і зовсім відмовляються сидіти з онуками.

Причини відмови посидіти з онуком

Багато сучасні бабусі працюють, причому досить інтенсивно. Працює бабуся, звичайно ж, не може приділяти онукам багато часу. Навіть у вихідні дні такі бабусі не горять бажанням сидіти з онуками, адже їм потрібно переробити безліч справ. Перш ніж ображатися на свою маму чи свекруху за відмову залишитися з дитиною, поставте себе на її місце. Жінка виростила і поставила на ноги своїх дітей, нарешті-то у неї з’явилося трохи часу для себе, а тут онуки. Бабуся, звичайно, любить свого онука і не проти провести з ним трохи часу, але у неї є і страх, що після того, як вона один раз візьме до себе онука, її почнуть постійно використовувати в якості безкоштовної няні.

Деякі бабусі просто фізично не можуть сидіти з онуком, оскільки мають проблеми зі здоров’ям. Так, з віком у багатьох жінок починаються проблеми з хребтом, з-за яких їм протипоказано піднімати тяжкості, а маленька дитина потребує того, щоб його постійно брали на руки. З дітьми постарше теж не легше: вони не можуть сидіти на місці, постійно тікають і норовлять потрапити в яку-небудь неприємність. Бабусь, які страждають гіпертонією, теж варто берегти від подібних стресів.

Можна домовитися з бабусею

З будь-якою людиною можна домовитися, і з бабусею в тому числі. Головне – не нахабніти, а залишати дитину тільки тоді, коли це дійсно необхідно. Якщо будете приводити дитину рідко, навіть сама ділова сучасна бабуся неодмінно засумує, і сама буде просити поняньчитися. Наводячи онука, створіть бабусі максимально комфортні умови: привезіть візок для прогулянок, готові каші і пюре, побільше іграшок і т. п. В цьому випадку бабуся не стане відволікатися на побутові незручності, а буде насолоджуватися спілкуванням з малюком.

Якщо живете всі разом, домовтеся з бабусею про розподіл обов’язків. Так, якщо вона любить гуляти, довірте їй обов’язок гуляти з онуком, а в цей час робіть справи, які не можете виконати за дитиною. Якщо ж їй важко встежити за маленьким непосидою на вулиці, навпроти, спочатку погуляйте з дитиною, а потім, коли він втомиться і захоче відпочити, приведіть його бабусі, а самі вирушайте у справах.

Не забувайте дякувати бабусь за допомогу і підкреслювати, що без них би вам було набагато складніше. Самі теж допомагайте бабусям: один раз допоможете наклеїти шпалери, інший раз – привезете продукти, в третій – відремонтуєте якусь техніку. У цьому випадку бабуся й сама напевно захоче взяти на себе частину батьківських обов’язків. При цьому не варто забувати, що в літньому віці справлятися з малюками не так-то просто, тому по можливості не залишайте онуків надовго.

 

Джерело:
До списку новин