загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Уряд відхилить ініціативу про підвищення зарплати народним депутатам

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Разом з тим, в проект бюджету закладено підвищення зарплат вчителів, лікарів і в цілому підвищення соціальних стандартів.

Ініціатива щодо підвищення заробітних плат депутатам Верховної Ради буде відхилена, повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook. Він нагадав, що минулого тижня Рада прийняла висновки і рекомендації народних депутатів щодо проекту державного бюджету на 2017 рік. На поточний момент Кабмін опрацьовує зміни, запропоновані народними депутатами.
"Минулого тижня Верховна Рада проголосувала висновки та рекомендації народних депутатів щодо внесеного нами проекту Бюджету на 2017 рік. Зараз ми в уряді опрацьовуємо зміни, запропоновані народними депутатами.
Ті, які слушні, будуть враховані. Але деякі будуть нами однозначно відхилені. Ми не підтримаємо ініціативу депутатів підвищити самим собі зарплату практично вдвічі. Вважаю, що це питання зараз не на часі", - написав Гройсман, зазначивши, що першочерговим завданням є "підняття доходів звичайних людей".

При цьому Гройсман нагадав, що норму про підвищення зарплат внесли самі парламентарії в текст парламентської постанови. "Фактично парламент сам зняв з себе обмеження, але ці обмеження не можуть бути профінансовані ... таких грошей немає. Уряд не буде підтримувати дворазове збільшення такого фінансування на наступний рік. Я вважаю, що це чесно", - сказав Гройсман.

Зокрема, в проект бюджету закладено підвищення зарплат вчителів, лікарів і в цілому підвищення соціальних стандартів.

Так, з 1 грудня 2016 року до 1 грудня 2017 року мінімальна пенсія і заробітна плата зростуть за чинними нормами і відповідно до проекту Бюджету у сукупності на 20%, зазначив Володимир Гройсман.

"Цього є недостатньо. Дуже важливо, щоби ми більше направляли свої зусилля на підтримку широкої верстви людей. Людям, я вважаю, що дуже чітко потрібно сказати, що це питання є в полі зору Парламенту і, однозначно, що це питання - в полі зору Уряду. Треба об'єднуватися, щоб дати людям можливість нормально, по-людськи жити. От тут наше головне завдання", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Як повідомлялося раніше, народні депутати мають намір збільшити свою зарплату до 40 тисяч гривень. Заробітна плата народних депутатів з 15 квітня 2016 року зросла майже в три рази – з 6400 грн (близько 250 доларів) до 17 650 грн (700 доларів за квітневим курсом). У проекті Держбюджету на 2017 рік уряд України пропонує збільшити в 2017 році витрати на адміністрацію президента на 50%, Генеральної прокуратури – на 40%, на апарат Кабінету міністрів - на 30%. При цьому мінімальні зарплати і пенсії зростуть на 10%.

 

Джерело:
До списку новин