загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Мрія не старіє»: у Львові дали старт проектові, який втілюватиме бажання літніх людей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Львові півроку втілюватимуть у життя дитячі мрії дідусів та бабусь. Міжнародний молодіжний проект «Мрії не старіють» вже кілька років діє у Харкові, тепер його переймає місто Лева.

27 жовтня організатори презентували ідею серед літніх людей міста.

«Ми хочемо знайти серед вас наших потенційних мрійників. Це люди, яким вже 60 років або більше років, і вони мають дитячі мрії, яким досі не судилося здійснитися: можливо забракло часу, чи не було можливостей. Наприкінці зустрічі ми попросимо вас заповнити анкету, де ви маєте написати свою мрію», – звернулась до львівських пенсіонерів Олена Андронатій, голова міжнародного студентського центру Гілель.

Відшукавши найзаповітніші мрії львівських дідусів та бабусь, організатори проекту візьмуться за пошук «чарівників», які зможуть втілити старечі мрії в життя. Ним може стати будь-хто охочий. А до реалізації залучать студентів та учнів. Таким чином проект поєднає кілька поколінь.

Як розповіла Олена Андронатій, цей благодійний проект «живе» у Харкові вже кілька років, реалізовували його і в Одесі. У Львові проект запровадять у формі марафону – за півроку сподіваються здійснити щонайменше 30 мрій. Втім, організатори вірять, що і в цьому місті проект залишиться надовго.

«Мрії були абсолютно різні. Наприклад, одна пара в Харкові мріяла покататися на оглядовому колесі, була пара, яка мріяла про романтичну вечерю в ресторані, а нині ресторан є дорогим задоволенням для літніх людей, інша пані мріяла про кросівки на коліщатах, а один пан – проїхатися на мотоциклі «Harley-Davidson». Мрії бувають різні і дуже приємно їх втілювати», – зазначила організаторка.

Львів’янка п. Марія розповіла, що прочитала про проект в Інтернеті і одразу розповіла про нього усім знайомим. Жінка каже, найбільшої її мрією сьогодні є спілкування, адже після смерті чоловіка у порожній квартирі почувається самотньою.

«Втілювати свої мрії треба в товаристві, будучи в соціумі я завжди знайду колежанок, з якими можна поспілкуватися, кудись піти чи поїхати, щось побачити. Це має велике значення. Спілкування і ще раз спілкування, бо одній вдома дуже важко», – розповіла жінка.

Окрім Львова, проект «Мрії не старію» взялися реалізовувати і в інших українських містах, а також в Білорусі. Під час спільного марафону волонтери взяли за мету втілити 300 мрій, аби заохотити людей здійснювати мрії та показати старшим людям, що вони важливі. 

https://www.youtube.com/watch?v=U4R4g56uxow

 

Джерело:
До списку новин