загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Історія соляних печер Солотвина починається з часів Римської імперії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Солотвині зосереджені унікальні природні рекреаційні ресурси, що не мають аналогів в нашій країні. Тут розташовані унікальні соляні шахти, що використовуються в спелеотерапевтичних цілях та карстові соляні озера, що утворилися на місці виходу на поверхню купола Солотвинського масиву кам'яної солі. turystam.in.ua

 Видобуток солі в цих місцях існував від часів завоювання Дакії римським імператором Траяном (ІІ ст. н. е.). В копальнях знаходилися римські монети ІІ-IV століть н. е.

Будувати справжні шахти почали в кінці XVІІІ століття, коли землі цієї території перейшли до володіння Габсбургів. А історія виникнення озер з’явилася з моменту запуску соляної шахти, в 1902 році. Шахта провалилася на 20 метрів, утворивши діру, і заповнилася водою. Так з’явилося перше озеро. Згодом їхнє число збільшилося.

Соляні шахти забезпечують унікальні умови для лікування поширених захворювань, які важко піддаються звичайній терапії: бронхіальної астми, різних алергій і нашкірних хвороб. Повітря в шахтах Солотвина надзвичайно чисте – міститься у ньому в десять разів менше мікроорганізмів, ніж у приміщенні операційної. Дрібні часточки сольового розчину сприяють оздоровленню й загоєнню слизової оболонки легень. Повітря підземних галерей не містить алергенів і інших шкідливих речовин, сюди не проникають електромагнітні хвилі. Температура повітря становить 22-23°C.

Солотвинські солекопальні - єдині в Україні, у яких можливе лікування в підземних умовах, а також сполучення спелеотерапії і бальнеогрязелікування з використанням розсолу і бруду озер. У 1968 році при місцевій лікарні відкрили алергологічне відділення.

Унікальність методів лікування припускає використання підземних галерей Української алергологічної лікарні, розташованої у суцільному масиві солі.

Серед 23 захворювань, які тут лікують, є такі розповсюджені і важко виліковні, як астма, артрит, ревматизм, радикуліт, шкірні захворювання (екзема, псоріаз) і т.д.

Тут є теплі соляні озера, аналогічні ізраїльському Мертвому Морю. Вода в озерах термальна, мінеральна та солена з рідкісними елементами. Вода в озерах тримає на поверхні.

Територія, яка розташована навколо озер та й в усьому Солотвині, повна численними базами відпочинку та будинками або кімнатами, які можна взяти в оренду. Селищі міського типу Солотвино знаходиться в Тячівському районі Закарпатської області.

Останнім часом підземні води розмивають соляні пласти й за несприятливого збігу обставин через кілька років можуть «розчинити» лікарню.

 

Джерело:
До списку новин