загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому 7 листопада не можна їсти хліб, а жінкам обов’язково треба покаятися в гріхах

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні, 7 листопада, церковне свято - День пам'яті Федота. У народі цей день називали Дідівські плачі, коли прийнято було поминати померлих родичів або друзів.

7 листопада "Федот на лід веде" - стає дуже холодно, і наближається справжня зима. День, як правило, видавався похмурим. 

У народі 7 листопада називали Дідівські плачі, коли прийнято було поминати померлих родичів або друзів. Говорили навіть про те, що 7 листопада навіть природа плаче, так як практично завжди спостерігалися опади, а ясна погода була справжньою рідкістю. 

Належало обов'язково сходити на кладовище, привести могилу в порядок, запалити свічки. Раніше на цвинтарі не прийнято було їсти, і їжу на могилах також не залишали, а віддавали її бідним. Коли приходили додому, то вже там накривали щедрий стіл і намагалися ставити ті страви, які любили померлі родичі.

Також необхідно було допомагати сиротам і знедоленим людям. Про дітей, які залишилися без батьків, дбали всім селом. Не можна було обманювати сироту або щось красти у такої дитини - це вважали одним з найстрашніших гріхів.

Кожна жінка вважала своїм обов'язком 7 листопада поплакати про нещастя і покаятися у скоєних гріхах. Саме це, за народними віруваннями, дозволяло зустріти зиму з чистими помислами.

Також 7 листопада заборонялося їсти хліб. Селяни, які торгують зерном, не повинні були в цей день переїжджати на інше місце, щоб не відлякати удачу.

Народні прикмети на 7 листопада:

Зірки світили тьмяним світлом - день буде непогожий

Обов'язково 7 листопада піде дощ або сніг

Торгівцям 7 листопада не слід нікуди вирушати зі своїм товаром, оскільки торгівля в цей день не буде вдалою

Не можна їсти хліб - прикмета, що рік хлібним не буде

Якщо встати рано вранці, запалити церковну свічку і попросити померлих родичів допомогти порадою, то вирішення проблеми прийде вже на наступний день

Жінкам заборонено плакати в подушку, оскільки перо всі сльози пам'ятає, а значить, неприємності збережуться на тривалий термін. Тим більше, якщо інша людина ляже на цю подушку, то всі біди перейдуть до нього.

Якщо дівчина, що залишилася сиротою, 7 листопада звернеться з проханням до своєї матері, то вона її почує і обов'язково допоможе

Якщо сирота помолиться Богу в цей день, її молитва буде почута

Якщо людина не подала милостиню жебракові, то це, за прикметами, призведе до великих неприємностей.

 

Джерело:
До списку новин