загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Бананові кекси з горіхами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ну просто шалено смачні кекси виходять за рецептом  - "бананові кекси з горіхами"! Особливо смачно поєднуються досить щільні кекси з хрусткими мигдальними горішками і супер ніжним вершковим кремом. 

Інгредієнти для приготування бананових кексів з горіхів:
Вершкове масло - 150 грамів.
Цукор коричневий - 125 грамів.
Банани - 3 штуки.
Борошно пшеничне в/г - 300 грамів.
Розпушувач тіста - 5 грамів.
Мигдаль - 70 грамів.
Яйця курячі - 3 штуки.
Маскарпоне - 250 грамів.
Вершки 20-22% - 100 мл
Цукрова пудра з ваніліном - 100 грамів.
Приготування бананових кексів з горіхам
Крок 1: робимо тісто
Масло має бути кімнатної температури, якщо воно у вас зберігалося в холодильнику, то його слід заздалегідь дістати, викласти на тарілку і дочекатися, поки воно трохи підтане. Потім його слід змішати з коричневим цукром в глибокій мисці за допомогою міксера або віночка збити до пишної світлуватою маси.
Крок 2: робимо бананове пюре
Для цієї страви слід придбати стиглі і навіть трохи м'які банани, які за допомогою блендера або міксера слід перетворити в бананове пюре і додати до вже збитого масла. Також можна все це зробити за допомогою преса для картоплі. До речі, як показує практика - це дуже зручно.
Тепер ретельно перемішати ложкою збите масло з банановим пюре, потім за допомогою сита просіяти в миску борошно пшеничне разом з розпушувачем для тесту. У результаті повинно у вас вийде досить густе і однорідне тісто.
Крок 3: замішуємо тісто
У тісто засипаємо раніше дрібно нарізаний мигдаль. До речі, ви можете взяти замість мигдалю фундук або волоські горіхи.
В окрему миску розбиваємо куряче яйце, але так, щоб тільки білок вилився в миску, а жовток залишився в яєчній шкаралупі. Його потім ви можете вилити в іншу миску. Беремо міксер і збиваємо яєчні білки до стану твердих піків, а потім, продовжуючи збивати білки, попутно всипаємо до білків трохи цукрового піску, щоб вся суміш стала найбільш щільною. Коли білок взбит, додаємо до нього приблизно одну чверть до основного тесту в миску, акуратно ложкою дерев'яної все перемішуємо для того, щоб у результаті тісто стало найбільш м'яким.
Після цього легкими рухами в напрямку знизу вгору вмішуємо і білки, що залишилися з миски до тесту. Найкраще це виконувати широкої лопаткою або так званої веселкою.
Крок 4: наповнюємо форми тістом і робимо крем
Тісто розкладаємо по спеціальним формах для випічки кексів, наповнюючи при цьому їх до самого верху. Форми можна попередньо змастити вершковим маслом, а також розігріти духовку на 180 градусах за Цельсієм. Коли духовка розігріється, слід поставити форми з тестом на середину духовки, бажано на гратчастий деко. Випікаються кекси 40-45 хвилин.
Далі готуємо крем. Для цього слід трохи збити на самій низькій швидкості маскарпоне в глибокій мисці, а потім, продовжуючи збивати, додати по черговості сюди ж вершки нежирні і цукрову пудру.
У результаті у вас вийде дуже ніжний крем, який, при цьому ще і буде зберігати свою первісну форму. Зберігати його необхідно на холоді, а прикрашати їм слід тільки вже повністю остиглі після випічки кекси.
Крок 5: подаємо бананові кекси з горіхом
Коли кекси поспіють, витягуємо з духовки форми, накриваємо чистим рушником, даємо їм хвилин 10-15 охолонути, потім перевертаємо форму над тарілкою і виймаємо з кожної формочки кекс. Після цього кекси прикрашаємо нашим кремом і зверху можете посипати крем шоколадною крихтою, а також їх прикрасити ягодами. Усе готово, можете викладати кекси на сервірувальне блюдо і подавати на стіл.
Приємного апетиту!

Джерело:
До списку новин