загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Уряд спише борги і бідним, і багатим

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Учора Кабінет міністрів України заборонив стягувати заборгованість і пеню із тих людей, що оформили субсидії. Також заборонено стягувати борги в разі, коли норми споживання послуг, встановлені місцевими органами влади, вище встановлених Кабміном.

Про це йдеться в урядовій постанові. Відповідно до неї, компенсовувати борги за комуналку повинні з місцевих бюджетів.

За останні кілька місяців сукупні борги за комунальні послуги почали суттєво зростати. Зараз він на рівні 15,1 млрд грн. Це майже на 3 млрд більше ніж у кінці літа.

"Зрозуміло, що теоретично субсидії мають отримувати найбідніші верстви населення. І тому їм немає де брати кошти на виплату своїх боргів. Однак на практиці все виглядає зовсім інакше. Уряд просто зараз робить додаткове фінансове навантаження на місцеві бюджети", - говорить Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

За його словами, такий крок Кабміну не допоможе справді малозабезпеченим українцям.

"Справа в тому, що у нас немає механізму контролю тих людей, які беруть субсидії. Часто цією пільгою від держави користуються ті. Що насправді мають непоганий дохід. Багато із них мають мінімальну офіційну зарплату, пред'являють довідку про її отримання. Але про неофіційну, в 2-3 рази більшу, не кажуть. Також є категорія людей, що здає 3-4-кімнатні квартири. Вони не вказують доходу від оренди, а просто оформлюють субсидію. Здебільшого такі й мають борги. Ось таким шахраям уряд і допоможе", - каже експерт.

Більшість пенсіонерів платять за комунальні послуги вчасно, помітив Олександр Жолудь.

"По-перше, це люди старого гарту. Вони більш дисципліновані. По-друге, вони платять вчасно, бо не хочуть. Аби їм нарахували пеню", - пояснює він.

Нагадаємо, найбільше населення заборгувало за опалення й гарячу воду — 4,8 млрд грн. За електроенергію — 3,1 млрд грн. За утримання будинків і прибудинкової території — 2,5 млрд грн, за холодну воду й водовідведення — 1,9 млрд грн.

Володимир Гук

 

Джерело:
До списку новин