загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Беріть у свої обійми все хороше, що вам трапляється, і плекайте його

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Не всі над цим задумуються, але все те добро, яким ми ділимося з нашим оточенням, повертається до нас... так само і зло.

Більшість з нас не звикла постійно щиро бажати чогось хорошого іншим.

Є така особливість, що люди хочуть “щоб у всіх було все добре, але не настільки добре, як у мене”.

На жаль, не щодня ми можемо бачити прояви благородних, чистих та позбавлених егоїзму помислів. В основному люди схильні бажати всього найкращого собі і своїм близьким.

Здається, було б правильно застосовувати хороші думки і побажання до всіх однаковою мірою, чи не так? То чому ж нам так важко впроваджувати це в життя?

Часом потрібно нагадувати собі, що наші дії, слова і поведінка мають свої наслідки.

Те саме стосується бажань.

Бажання – це візуалізація наших мотивів та готовності діяти. Якщо ми хочемо, щоб з кимось сталося щось хороше, тоді ми докладаємо до цього всіх зусиль, оскільки щиро цього прагнемо.

Добрі побажання збагачують нас. Вони нічого для нас не варті, а стільки дають! Ми трансформуємо свої думки та мислення, водночас позбавляючись від тягарів та негативу.

Пропонуємо сьогодні разом над цим подумати.

Хороші наміри і позитивне мислення

Та звична для нас фраза “Земля кругла” насправді має підґрунтя.

Можливо, в глобальному масштабі це складно сприймати, але варто пам’ятати, що кожен вчинок має свої наслідки.

Щоденне культивування позитивних думок сприяє здоров’ю. Ми не обговорюємо легковажно духовні теми і не робимо добрих вчинків бездумно, бо це пов’язано з нашим віросповіданням чи певним духовним світоглядом.

•             Дотримуючись позитивного мислення, ми зосереджуєте увагу на найважливішому. Якщо ми бажаємо добра своїй сім’ї та друзям, то таким чином ми показуємо їм свою любов і турботу.

•             Проте справді серйозна проблема постає тоді, коли люди бажають “найгіршого” для тих, хто їм не подобається. У чому ж суть? Що вони таким чином досягнуть? Ті, хто отримують задоволення від страждань інших (навіть якщо їхні цінності відрізняються), безумовно просто ще самі “не дозріли”.

•             Тут доречно буде згадати стадії морального розвитку, описані Лоуренсом Кольбергом.

Дитина шести-семи років дотримується лише однієї моральної засади: “Приємні мені люди заслуговують найкращого, а ті, хто мені не подобається, повинні бути покарані”.

Цей підхід неконструктивний і соціально неправильний. Ви не зобов’язані мати хороші взаємини з усіма, але це не означає, що можна бажати невдачі чи нещастя тим, з ким у вас не складаються теплі стосунки.

Набагато правильніше зичити їм успіху на їхньому шляху. Таким чином, бажаючи добра усім, ви всі ідете своїми дорогами з надією, що вони не перетинатимуться.

Усе, що ви робите, думаєте і бажаєте, завжди вам повертається

Дехто це називає “законом причинності“, інші – “ефектом бумеранга“. У будь-якому випадку, все це можна доступно описати і пояснити.

•             Наші думки та вчинки завжди мають наслідки. Не те слово, чи щось сказане у невдалий момент може ранити дорогу нам людину і вона піде з нашого життя.

•             Погані помисли і побажання іншим можуть з часом призвести до того, що від нас відвернуться близькі, оскільки вважатимуть нас злими. І недаремно, бо ж лихі наміри красномовно розкривають суть тих, хто їх висловлює.

•             Усі наші слова, вчинки і бажання залишають слід у навколишньому середовищі. Тож перед тим, як щось сказати, пам’ятайте про ефект, який це може мати.

Перед тим, як щось зробити, думайте про наслідки. Головне – навчитися бажати всім добра. Це як посадити благородні насінинки, що згодом проростуть і зроблять нас кращими людьми.

Ми самі творимо своє майбутнє

Будда навчав: “Якщо хочете знати своє теперішнє, подивіться на минуле, бо сьогодення – це результат; якщо ж хочете знати своє майбутнє, подивіться на теперішнє, бо тут ви знайдете причину прийдешнього”.

•             Суть цієї фрази така проста і така ж мудра. Ми – самі творці свого буття. Усе, що ми робимо, має наслідки, і таким чином ми шматок за шматочком складаємо картинку свого майбутнього.

•             Лише наші щирі найкращі побажання людям, що нас оточують, формують наші емоції і сприйняття життя.

Підхід, що базується на принципі взаємності і визнанні інших, відкриває наш розум та живить наші серця.

Так само всі інші люди, які створюють навколо себе позитивне і сповнене емпатії середовище, збагачують свій емоційний добробут. Це принесе хороше майбутнє всім нам.

Не забуваймо про це!

 

 

Джерело:
До списку новин