загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Річниця революції гідності: 10 книжок від українських письменників про Майдан

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Революція гідності 21 листопада 2013 року надихнула Україну на подвиги, а її письменників на створення нових творів, здатних не тільки підняти дух, але й змусити людей запам'ятати події минулих років. Українські Новини зробили підбірку з 10 творів-спогадів про Майдані від українських письменників.

"Євромайдан. Хроніка відчуттів" Тараса Прохаська, Івана Ципердюка, Юрія Андруховича, Юрія Винничука та Сергія Жадана

Як видно по кількості авторів, це добірка спогадів у вигляді есе. Автори писали їх в той же час, коли відбувалися події, і публікували свої тексти в газетах та інтернеті. У цій книзі символічно все, навіть обкладинка, на якій зображена дівчина з зав'язаними очима, що зашиває жовто-блакитний прапор червоною ниткою, тим самим демонструючи, що Україна залишиться єдиною за будь-яких обставин.

"Слово Майдана" Олега Виноградова

Ця книга – збірка сотні спогадів учасників та очевидців Майдану. Тут описані всі події по хвилинам і дням, і кожну з цих подій описано з усіх боків – від представників практично всіх служб, підрозділів і напрямків революції.

"Літопис самовидців: дев'ять місяців українського опору" Оксани Забужко

Автор цієї книги зібрала хроніку з повідомлень в соціальних мережах – не тільки часів Майдану, але і війни на Сході. Таким чином вона хронологічно систематизувала психологічні трансформації в українському суспільстві.

"Євромайдан. Лірична хроніка"

У цій книзі складно було б перелічити всіх авторів – тут зібрані вірші і українською, і російською мовами від 31 українського поета. Кожен текст і кожен вірш були ретельно відібрані і є досить серйозними, щоб залишитися в людських спогадах на століття.

"Майдан. (Р)Еволюція духу" Антіна Мухарського

Антін Мухарський присвятив цю книгу народу України і зібрав цілий калейдоскоп з думок, інтерв'ю з очевидцями, віршів і статей українських філософів і письменників. За словами автора, цей альмонах – емоції без купюр з деталями, які залишилися далеко за кадрами медіа.

"Щоденник Майдану" Андрія Куркова

Андрій Курков восени 2013 року готував збірку есе про Україну для австрійського видавництва "Хаймон". Але 21 листопада він зрозумів, що не зможе просто закінчити її, залишивши позаду події, що розгортаються в країні. Тому замість збірки есеїв він підготував детальний опис того, що відбувалося в Україні щодня з самого початку Евромайдана. Книга написана в стилі особистого щоденника, який вів автор під час Майдану, окупації Криму і після цих подій.

"Небесна Сотня: антологія майданівських віршів"

Це добірка віршів від відомих авторів і авторів-аматорів, натхнених Революцією гідності. Сама книга зроблена зі смаком – тут є і тематичні малюнки, які художники поширювали в соцмережах, і фотографії з місця подій.

"Є люди" Крістіна Бердинських

Ця книга, на противагу багатьом іншим, складається з теплих історій, що сталися в часи Евромайдана. Автор почала вести блог-щоденник в Фейсбуці 2013 року, коли все тільки починалося. Вона викладала там історії людей, які стояли на головній площі Києва.

"Борітеся – поборете! Поетика революції" Ольги Улищенко

У цій книзі зібрані вірші поетів різних поколінь, загальною ідеєю яких стало одне: боротьба за незалежність і соборність України. Твори є найрізноманітніші: від сумних і наповнених відчайдушністю через нерівну боротьбу, до світлих і радісних, з надією на щасливе майбутнє.

 

Джерело:
До списку новин