загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Бабуся -- йог: 87-річна жінка стоїть на голові, обливається холодною водою і навіть сідає на шпагат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У свої 87 Рея Малиніна з Одеси каже, що почувається значно краще, як 16 років тому. Саме тоді невгамовна пенсіонерка захопилася йогою. Тепер вона щодня виконує вправи зі східної гімнастики -- стоїть на голові, обливається холодною водою і навіть сідає на шпагат, пише газета Експрес

“Цей комплекс, -- усміхається Рея Малиніна, -- для розігрівання організму та гарного настрою. Я відчуваю, як моє тіло наповнюється теплом. Тобто життєвою енергією. А насамкінець -- сідаю на шпагат”.

“У вас м’язи, ніби гумові”, -- жартую. “Ні, -- заперечливо хитає головою, -- звичайні, як і в усіх. Просто я їх треную -- регулярно, із 71-го року. От і весь секрет. У такому віці дехто думає, що життя вже закінчилося. Відтак боїться зайвий крок ступити. Я ж навпаки -- постійно в русі. Навіть бігаю на вулиці. Щоправда, не завжди, лише тоді, коли хочеться. Це все завдяки йозі. 16 років тому вирішила спробувати. І ось -- результат: ні депресії, ні фізичної втоми, ні хвороб”.

Комплекс східних вправ жінка зазвичай закінчує релакс-процедурою: лягає на підлозі на спину й нерухомо лежить протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин. Що це дає? Відновлює природний ритм серцебиття і дихання.

“А тоді, -- пояснює, -- обливаюсь холодною водичкою, і заряду енергії вистачає на цілий день. Я ще донедавна купалася в ополонці. Почала моржувати з чоловіком -- він опускав мене на мотузці, щоб не втопилась. Усі дивуються, мовляв, у 87 років -- і на голові стоїть, і на шпагат сідає. Повірте, головне -- бажання. От і весь секрет.

Ні, даруйте, є ще один -- мало не забула: 40 років тому я відмовилася від м’яса. Не одразу, а поступово. Спершу варила м’ясо та виливала бульйон. Чому? Бо в процесі обробки в рідину, як стверджують учені, легко переходять антибіотики, консерванти, гормони росту, одне слово, вся хімія, яку в те м'ясо запхали. Тож від такого харчу більше шкоди ніж користі -- перевантажує травну систему, ускладнює роботу печінки, спричиняє різні захворювання. А потім я зрозуміла, що й м’ясо слід вилучити з меню. Чому? Бо організму на його перетравлення доводиться витрачати багато життєвої енергії. Натомість отримуємо важкі жири та холестерин. Все інше -- я їм, у тім числі, рибу, яйця, молоко, сир...  Як почуваюся? Cамі бачите, -- я бабуся-екстремалка, бабуся-живчик”.

Рея Малиніна перепрошує: їй пора вже збиратися. Куди? До ровесників -- провідати, допомогти, погомоніти. А тоді -- на гурток східних вправ: вчити пенсіонерок, значно молодших від себе, йоги.

Володимир ІСАЄВ

Фото: ВОЙТЕНКО Максим

Джерело:
До списку новин