загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як перерахувати військову пенсію після служби в АТО

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Днями надійшло запитання від військового пенсіонера, який нещодавно звільнився після проходження служби по мобілізації в зоні АТО. Він цікавився, чи можливо взагалі включити службу по мобілізації у вислугу років та здійснити перерахунок пенсії.

Так, це можливо.

Відповідно до ЗУ "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби" військовим пенсіонерам у разі призову їх на військову службу під час часткової чи загальної мобілізації виплата пенсій на час такої служби не припиняється, а після звільнення виплата їм пенсії здійснюється з урахуванням додаткової вислуги років від часу повторного прийняття їх на службу до дня демобілізації.

Визначення розміру грошового забезпечення, що враховується при обчисленні та перерахунках пенсій колишнім військовослужбовцям, здійснюється обласними військовими комісаріатами (згідно Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 30 січня 2007 року № 3-1).

Тобто, військовослужбовець має подати заяву про призначення (перерахунок) пенсії до обласного військового комісаріату та додати фінансові документи з останнього місця служби, а саме, грошовий атестат та довідку про додаткові види грошового забезпечення для призначення пенсій.

Обласний військовий комісаріат у 10 - денний строк із дня одержання заяви про призначення пенсії донараховує вислугу років до дня звільнення військовослужбовця з військової служби та оформлює подання про призначення пенсії за формою, встановленою додатком 2 до Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій.

Потім військовий комісаріат передає перший примірник подання та додані документи до Головного управління Пенсійного фонду України за місцем реєстрації особи, а другий примірник подання долучає до особової справи колишнього військовослужбовця, яка зберігається в обласному військовому комісаріаті.

Перерахунок провадиться за минулий час, але не більш як за 12 місяців.

 

Джерело:
До списку новин