загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Андрій Рева: Ми підрахували, що в 2025 році лише 8% чоловіків і 10% жінок зможуть отримувати пенсію за віком

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ми підрахували, що в 2025 році лише 8% чоловіків і 10% жінок зможуть отримувати пенсію за віком. Про це повідомив на зустрічі з представниками Світового банку в Україні, присвяченій підготовці до пенсійної реформи, Міністр соціальної політики Андрій Рева.

«Наша ідея полягає в тому, щоб зробити диференційованим час виходу на пенсію, - повідомив Міністр. – Кожен майбутній пенсіонер сам для себе визначить його, залежно від того, як сплачував внески».

Андрій Рева зауважив, що і в Росії, і в Білорусі, й у Молдові внески до Пенсійного фонду сплачують більш дисципліновано, ніж в Україні. У нас із 26 мільйонів осіб працездатного віку внески сплачують всього 10 мільйонів.

У баченнях шляхів реформи фахівців Міністерства й спеціалістів Світового банку сходяться чимало позицій, однак є декотрі базові речі, що їх необхідно проговорити й пропрацювати.

Міністерська група розробників має два місяці, аби викласти на обговорення всіх компетентних вітчизняних і закордонних партнерів напрацьовані ключові позиції реформи пенсійної системи. За результатами зустрічі, Міністр соціальної політики окремим наказом вводить у склад цієї групи ще й фахівців зі Світового банку.

Керівник програми Світового банку з макроекономіки та подолання бідності Фарук Кхан зазначив, що запропонований остаточний пакет рішень має бути простим, аби кожна пересічна людина зрозуміла суть цього своєрідного договору між державою і нею, аби усвідомити, чому вона має платити в державну систему.

Директор представництва Світового банку в Україні Сату Кахконен з ентузіазмом сказала: „Давайте проштовхнемо цю реформу, без неї рухатись далі неможливо. Ми готові залучити вам на допомогу фахівців, котрі працюють над вашою темою у Вашингтоні. Ми дуже хочемо зробити корисне для пенсійної системи України”.

Учасники зустрічі зійшлись у думці, що ключовим елементом у роз’яснювальній роботі щодо пенсійної реформи має бути наголос на стажі, на усвідомленні людьми, що для того, аби вийти на пенсію, необхідно платити внески.

«Має виконуватися контракт поколінь, - сказав Андрій Рева. – Я працюю – сплачую внески, мої діти працюють – сплачують внески. Так от, нинішні пенсіонери свій контракт виконали, а сьогоднішні працюючі виконують його лише на 40%. Тому нині центральним завданням є відновлення стимулів, аби всі сплачували внески. Бо саме це є головним елементом наявності страхового стажу».

Також урядовець зазначив, що якщо сьогодні не вжити заходів і не провести реформу пенсійної системи, то незабаром ПФ рухне й усі спитають з нинішніх посадовців: „Чому ви, розуміючи наслідки, нічого не зробили?”

У 2017 році дефіцит Пенсійного фонду України становитиме понад 150 млрд грн, що є вельми значним показником. Ключові кредитори України зазначають, що такий дефіцит - одне з найважчих навантажень на бюджет, яке повинно бути знижено. Один зі способів зниження дефіциту ПФ - проведення пенсійної реформи. Уряд у рамках роботи з основним кредитором - Міжнародним валютним фондом анонсував пенсійну реформу в 2014 році, проте економічна і політична ситуація в країні не дозволяли цього зробити. Разом з тим, початок реформи вже у 2017 року є однією з умов співпраці України з МВФ.

 

Джерело:
До списку новин