загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як отримати користь з будь-якої важкої ситуації?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Взагалі , добре , коли в житті все добре. Але не буває ж тільки тиша й гладь , та божа благодать. Життя несеться вперед на всіх вітрилах. Завжди щось та трапляється.

«Труднощі приходять не для того , щоб перешкодити , а для того , щоб навчити! » - Підбадьорює Наполеон Хілл у книзі «Думай і багатій ». Труднощі , трагедії , програші - це всього лише частина нашого життя.

Як же можна виграти в цій Грі - з дуже великої літери ? Отже , прийшла біда. Що відчуває звичайна , « нормальна » людина , потрапивши у важку ситуацію? Сум'яття , відчуття безпорадності . Просто паралізує думка: « Ну чому це трапилося саме зі мною ? Чому я такий нещасливий ( нещаслива ) » На думку психологів , 90 % людей не просто терплять поразки у важких ситуаціях - вони здаються. Просто опускають руки і перестають що-небудь робити.

Напевно , для людської натури природно звинувачувати інших людей і « непереборні обставини » і ... нічого при цьому не робити. Обставини - то « непереборні ». Нити , до речі , набагато легше , ніж , зціпивши зуби , перемелювати ці « непереборні обставини ». А то й повертати навіть найнесприятливіші ситуації на свою користь.

Життя , звичайно , жорстокий вчитель . Але , коли ми засвоюємо його уроки , воно стає нам вірним другом. Адже це наше власне життя ! Але лише деякі люди , дуже малий відсоток , використовують біди і труднощі для того , щоб стати сильніше, поліпшити своє власне життя. Адже в саме в такому подоланні накопичується досвід , і згодом аналогічна проблема вирішується зазвичай просто автоматично.

Як увійти до їх числа ?

Це дуже непросто. Будь-яка наша автоматична дія є умовним рефлексом - це програма , яка запускається автоматично. Що не є гуд ... Але дуже великий гуд в тому , що таку програму можна змінити , замістити одну програму реагування на зовнішні умови, на іншу.

Отже, починаємо замінювати.

Що ж потрібно робити , щоб важка ситуація стала сходинкою до більш яскравого , щасливого , більш насиченого життя ? Коли не доводиться «ховатися в нірку » від будь-якої нестандартної ситуації. Головне - не вішати ніс , дивитися в майбутнє з оптимізмом. Наберіться мужності взяти на себе відповідальність за вирішення проблеми. Без цього почуття - відповідальності за свої власні рішення - не будуть ефективні всі інші кроки.

1. Змиритися з неминучим . Проблема вже прийшла. Горювати вже пізно. Треба вирішувати задачу. Приклад : нерозділене кохання . Замість того щоб займатися « самоїдством » , спробуйте відволіктися і розпочати пошук нового партнера.

2. Оцінити ситуацію. Виявити (поки приблизно ) причини , прикинути наслідки . Передбачити найгірший підсумок розвитку ситуації. Наскільки він страшний? І чи страшний взагалі? Приклад : несподіване звільнення . Що може бути найстрашнішим підсумком цього?

3. Скласти план вирішення проблеми . Що необхідно зробити зараз , негайно , а що потім , причому передбачити кілька сценаріїв розвитку ситуації. Альтернативи завжди є. Приклад : несподіване звільнення . Вирішуємо , яку нову роботу ви хочете отримати , розмір зарплати та інші параметри ( наприклад , віддаленість від будинку ) , пишемо план пошуку роботи . Далі - просто виконуємо план .

4. Прикинути, яку користь можна отримати з цієї ситуації. Як її , цю користь , максимізувати . Те , що якась вигода в тій неприємній ситуації все-таки є , повинно прийматися на віру як аксіома ( щось непорушне і незаперечне ) . Приклад : важка хвороба . Я , наприклад , використовував майже 8 місяців вимушеної бездіяльності для того , щоб вивчити те , що мені було шалено цікаво , але на що завжди бракувало часу .

5. Подумати , хто може допомогти вам в цій ситуації. Порадою , грошима , іншими ресурсами . Приклад : підходить термін виплати по кредиту , а у вас немає потрібної суми. Обдзвонюємо родичів , друзів , знайомих , хто міг би зайняти грошей на час , поки вони у вас з'являться.

6. Провести глибокий аналіз ситуації. Причини , наслідки. Що потрібно зробити , щоб Це більше не повторилося ? Приклад : провалений іспит. Що послужило причиною , і як зробити , щоб на інші іспити ви з'явилися всебічно підготовленими ? А якщо провали йдуть один за іншим? Може , тоді пошукати іншу область докладання своїх особистих талантів?

7. Який найважливіший урок піднесла вам ця ситуація , чого ви навчилися ? Похваліть себе . Не кожен може зробити те , що зробили зараз ви , - звернути труднощі собі на користь , а не на шкоду. Поставте собі нові цілі . Присягніть найстрашнішою клятвою , що вас не зламають ніякі труднощі . Ви побачите , як зміниться ваше власне життя лише від того , що ви перестали сприймати труднощі як « проблеми» , замінивши їх «новими можливостями». Починайте . Негайно ! Прямо зараз! «Успіх приходить тільки до тих , хто діє. Він не приходить до тих , хто пасує перед обставинами » ( Джавахарлал Неру ) .

 

Джерело:
До списку новин