загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10 найдорожчих художниць нашого часу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Не секрет, що у світі мистецтва домінують чоловіки. Саме вони очолюють списки найдорожчих художників на аукціонах.

Однак в останні роки з'явилися мисткині, які теж знаходяться у верхній частині цих списків та успішно продають свої роботи.

Авторитетне видання Artnet публікує твори десяти жінок, які дуже успішні у своєму мистецтві.

Яйоі Кусама

Японська художниця, яка страждає на психічні захворювання, займається живописом, робить колажі, м'які скульптури, влаштовує перформанси та інсталяції.

У 2008 році на аукціоні Крісті її робота була продана за $5,1 млн. У 2015 році вона сама ж побила цей рекорд – за $7,3 млн була продана робота White No. 28.

Сінді Шерман

Американська художниця працює в техніці постановочних фотографій.

Два роки тому чорно-біла робота Шерман під назвою Untitled Film Stills (1977) була продана за $6,7 млн на вечірніх торгах Крісті з післявоєнного і сучасного мистецтва.

На сьогоднішній день 17 її робіт були продані за більше ніж $1 млн кожна.

Бріджет Райлі

Англійська мисткиня є однією з найуспішніших представниць оп-арту. Її картини просто засліплюють критиків і покупців.

У червні 2016 року на аукціоні Крісті в Лондоні картина під назвою Untitled (Diagonal Curve), намальована у 1966 році, була продана за $5,7 млн. Це одна з двох робіт Райлі, яка була продана на аукціоні більше ніж за $5 млн.

На сьогоднішній день 15 її картин купили за суму, яка перевищує $1 млн.

Марлен Дюма

Картини художниці, яка народилася у Південній Африці, а зараз живе і працює в Амстердамі, заворожують величезні аудиторії.

У липні 2008 року на аукціоні Сотбіс у Лондоні її картина The Visitor (1995) була продана за $6,3 млн. До того у 2005 році робота The Teacher (1987, на фото) була продана на аукціоні Крісті за $3,3 млн.

Сесілі Браун

Творчість британської художниці сфокусована на темі тварин та природи. У травні 2007 року на аукціоні Крісті в Нью-Йорку її картина The Pyjama Game (1997-98) була продана за $1,6 млн.

Джулія Мерету

На роботи цієї художниці існує тривалий лист очікування і покупці охоче торгуються за них на аукціоні, щойно вони стають доступними.

Поточний рекорд Мерету становить $4,6 млн. Саме таку ціну в травні 2013 року на аукціоні Крісті в Нью-Йорку виклали за її роботу Retopistics: A Renegade Excavation (2001).

На сьогоднішній день 15 з її робіт були продані більш ніж за $1 млн кожна.

Дженні Севілл

Британська мисткиня прославилася тоді, коли її роботи купив відомий колекціонер Чарльз Саатчі.

Робота Shift (1996-97, на фото) наразі є найдорожчою у її кар’єрі. Вона була продана у минулому році на аукціоні Сотбіс у Лондоні за $9 млн, коли у битві за неї зійшлися два китайські покупці.

Елізабет Пейтон

Художниця часто малює портрети відомих знаменитостей – Джарвіса Кокера, Девіда Боуї, Курта Кобейна та інших – і сама теж вже має рок-зірковий статус.

У лютому 2013 року портрет Леонардо Ді Капріо був проданий на аукціоні Крістіс у Нью-Йорку за суму в трохи більше $1 млн.

Роком пізніше, у травні 2014-го, її робота Ben (Villa d’ este, 2002, на фото) на аукціоні Сотбіс в Нью-Йорку знайшла нового власника за $1,7 млн.

Вія Целміньш

Американська художниця славиться своїми фотореалістичними малюнками природи, особливо вдало в неї виходять океанські поверхні, а також пустельні місцевості.

Її особистий рекорд – $3,4 млн. Саме за стільки у 2014 році на аукціоні Сотбіс був проданий "Burning Plane" (1965, на фото).

Розмарі Трокель

Роботи німецької художниці-концептуаліста кидають виклик стандартним уявленням про жіночність та культуру.

Ціновий рекорд її робіт у $4,9 млн було встановлено на аукціоні Сотбіс два роки тому, за роботу Untitled (in 2 parts) (1985-88, на фото). 

 

Джерело:
До списку новин