загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Масляна 2017: якого числа початок сирного тижня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Масляна 2017 не за горами, адже вже пройдено рубіж середини зими, а Різдвяні та Водохресні свята залишилися позаду. Тож саме час поцікавитися, якого числа Масляна в 2017 році, і почати активну підготовку до цього радісного періоду. 

Масляною (на сході України), а Масницями (на заході України)  називають останній тиждень перед Великим постом. Перший день Масниць називається „м’ясопусною”  неділею. 

Суть Масниці в народних традиціях

Масниця – це давнє язичницьке свято зустрічі зими з весною, пробудження природи і поклоніння Сонцю, що було відоме ще до хрещення Русі. У ті давні часи святкування було приурочено до дня весняного рівнодення. Пізніше християнська церква зберегла цей слов’янський звичай зустрічати весну, але зрушила його, прив’язавши до дотримання Великого посту.

Масниця 2017: якого числа починається і закінчується

Чому така непостійна Масниця? Число її безпосередньо залежить від головного православного свята – Великодня. А ось Великдень, в свою чергу, щорічно обчислюється за місячно-сонячним календарем, і в 2017 році святкуватиметься 16 квітня. Таким чином, Масниця щороку припадає на різний час.

За 7 тижнів до Великодня 2017 починається Великий піст – з 27 лютого по 15 квітня. А ще за тиждень до цього проходить сирна седмиця.

Отже, сирна седмиця, яка більше відома нам, як свято Масниця, в 2017 році почнеться в понеділок, 20 лютого, і триватиме до неділі, 26 лютого. Тобто рівно тиждень.

Свято Масниця 2017: підготуйся заздалегідь

І хоч до Масниці ще залишається багато часу, радимо тобі заздалегідь до неї підготуватися. Адже саме це свято є найбільш очікуваним народним гулянням після святок. Ігри, пісні, хороводи, катання і багаття на свіжому повітрі, а ще кожна господиня намагається блиснути перед сім’єю і друзями своїми кулінарними талантами.

У тренді (і на столі) в період Масниці незмінно залишаються оладки і вареники, сир і пироги, булочки і пампушки. Але головне – звичайно ж, млинці, які символізують собою Сонце. Млинці готуються з найрізноманітнішими начинками: маслом, сметаною, варенням, медом, сиром, ікрою, рибою, овочами і навіть просто з цукром.

Ой, Масляна, Масляна,

Яка ти мала... ,

Якби тебе сім неділь,

А посту одна...

А тому обов’язково випробуй нові рецепти млинців, щоб приємно здивувати гостей, і заздалегідь закупи необхідні продукти, щоб під час свята не відволікатися на магазини.

 

Джерело:
До списку новин