загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи продовжено у 2017 році особливий порядок виплати пенсій?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У 2017 році продовжено особливий порядок виплати пенсії працюючим пенсіонерам, який діяв у 2016 році.

Особливий порядок виплати пенсії не застосовується до працюючих осіб, розмір пенсії яких менше або дорівнює 1870,50 грн, інвалідів I та II груп, інвалідів війни ІІІ групи та учасників бойових дій, осіб на яких поширюється дія пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», учасників АТО та інших осіб, зазначених у частині 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону № 1774, які забезпечують обороноздатність країни. До цього переліку додалися особи, які проходять службу або перебувають на посадах в органах Національної поліції.

Особам, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист» і які займають посади держслужбовців, працюють на посадах та на умовах, передбачених законами України «Про прокуратуру», «Про судоустрій і статус суддів», пенсії, призначені відповідно до Закону України «Про державну службу» та «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб» виплачуються у повному розмірі.

У період служби в органах місцевого самоврядування виплата будь-яких пенсій ветеранам військової служби, органів внутрішніх справ та Національної поліції здійснюється у повному розмірі.

Водночас запроваджено новий порядок виплати пенсії окремим категоріям працюючих пенсіонерів.

По-новому виплачуються пенсії особам, які працюють посадовими особами місцевого самоврядування, на посадах судових експертів, службовцям Національного банку, помічникам-консультантам народного депутата України.

У 2017 році на таких осіб незалежно від Закону, за яким вони одержують пенсію, поширюється такий порядок виплати пенсії. У період роботи пенсії, розмір яких перевищує 150 % прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність, виплачуються в розмірі 85 % призначеного розміру, але не менше 150 %  прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

Щодо максимального розміру пенсії: 

Максимальний розмір пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб,  які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) не може  у 2017 році перевищувати 10740 грн.

Щодо оподаткування пенсій у 2017 році:

Згідно з Податковим кодексом України щороку на початку звітного податкового року змінюється розмір пенсії, яка є базою оподаткування.

Податок на доходи фізичних осіб та військовий збір справляються  з пенсій/щомісячного довічного грошового утримання, якщо  їх розмір перевищує десять розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (в розрахунку на місяць), встановленого на 1 січня звітного податкового року, - в частині такого перевищення. Базою оподаткування є розмір, що перевищує 12470,00 грн на місяць (у 2016 році – 10740,00). Ставки податку залишається незмінними: податку на доходи фізичних осіб – 18 %, військового збору -1,5 % бази оподаткування.

Так само незмінним залишається і коло осіб, яким надаються пільги щодо справляння податку – учасники бойових дій, інваліди Великої Вітчизняної війни та члени сімей загиблих (померлих) військовослужбовців.

Щодо призначення пенсій учасникам АТО:

06 лютого 2017 року набирає чинності Закон України від 18.10.2016 № 1683 щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників антитерористичної операції.

Тобто з 06.02.2017 право дострокового виходу на пенсію за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50 років та за наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків і не менше 20 років у жінок надано військовослужбовцям, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, добровольцям, резервістам, військовозобов’язаним, яким надано статус інваліда війни або учасника бойових дій у зв’язку з безпосередньою участю в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення, а у разі загибелі (смерті) таких осіб - членам їх сімей (дружинам (чоловікам), які не взяли повторний шлюб, батькам).

Джерело:
До списку новин