загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нові правила нарахування пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні у 2017 році вступили в силу нові закони, згiдно з якими здiйснюватиметься пенсiйне забезпечення.

Про всi деталi нововведень розповіла заступник начальника Головного управлiння Пенсiйного фонду України Руслана Iванкова, - пише газета Експрес.

- Як змiнюватимуться пенсiї у 2017-му?

- Вони зростуть двiчi. Адже згiдно з держбюджетом, прожитковий мiнiмум для осiб, якi втратили працездатнiсть, з 1 травня пiдвищиться iз 1247 до 1312 грн, а з 1 грудня - до 1373 грн. У зв`язку з цим мiнiмальний розмiр пенсiї зросте в середньому на 10% до кiнця року. У травнi та груднi перераховуватимуть також iншi пенсiйнi виплати, надбавки й пiдвищення до пенсiї, якi встановленi у вiдсотках до прожиткового мiнiмуму.

- Як виплачуватимуть пенсiю працюючим пенсiонерам?

- Для цiєї категорiї продовжено особливий порядок виплати. У перiод з 1 сiчня по 31 грудня працюючим пенсiонерам пенсiї виплачують у розмiрi 85% призначеного розмiру, але не менш як 150% прожиткового мiнiмуму для осiб, якi втратили працездатнiсть, що на сьогоднi становить 1870,5 грн. (з 1 травня ця сума буде 1968 грн.; з грудня - 2059,5 грн.).

Наприклад, якщо розмiр пенсiї становить 2250 грн, то в перiод роботи працюючий пенсiонер одержить на руки 1912,5 грн. (2250 грн. х 85%). А якщо розмiр пенсiї становить 1940 грн. - то 1870,5 грн. (1247 грн. х 150%).

- Чи є категорiї працюючих пенсiонерiв, яким не передбачено виплату пенсiй узагалi цього року?

- Так, працюючим пенсiонерам, яким призначенi пенсiї за законами "Про прокуратуру", "Про державну службу", "Про судоустрiй i статус суддiв", "Про пенсiйне забезпечення осiб, звiльнених з вiйськової служби, та деяких iнших осiб", якi обiймають посади державної служби, працюють на посадах та на умовах, передбачених цими спецiальними законами, пенсiї не виплачуються.

- Який заробiток враховуватимуть при призначеннi пенсiй?

- Заробiтна плата для обчислення пенсiї визначається як добуток iндивiдуального коефiцiєнта заробiтку особи на показник середньої заробiтної плати (доходу) в Українi, з якої сплачено страховi внески, за три календарнi роки, що передують року звернення за призначенням пенсiї. При призначеннi пенсiй цього року цей показник визначається iз середньої заробiтної плати працiвникiв, зайнятих у галузях економiки, за 2014, 2015, 2016 роки.

 

 

Джерело:
До списку новин