загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Приголомшлива, здорова і енергійна 70-річна жінка довела світові, що вік — всього лише цифра!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У ці роки більшість літніх дам мають дітей, онуків і правнуків, печуть пиріжки по святам і з нетерпінням чекають на виплату пенсії.

Так, 70 років – поважний вік. У ці роки більшість літніх дам мають дітей, онуків і правнуків, печуть пиріжки по святам і з нетерпінням чекають на виплату пенсії. Чимало бабусь можна зустріти в черзі поліклініки або в ранковій маршрутці. Мабуть, це норма... Для багатьох, але не для Нінель Блохіної.

Цю жінку язик не повертається назвати бабусею, хоча їй давно вже не 50 і навіть не 60 років. Вона активно займається спортом: катається на велосипеді і роликах, захоплюється йогою, з задоволенням подорожує по світу.

На відміну від звичних нам квартир пенсіонерів, у Нінель немає килимів, сервантів та інших радянських меблів. Обидві її кімнати оформлені стильно і зі смаком.

«Терпіти не можу нагромадження, – каже господиня, – навіть дверей зайвих не люблю. Вони немов обмежують свободу. А ось прибирання – справа хороша: і фізичне навантаження, і порядок у домі».

Крім занять спортом, жінка захоплюється колекціонуванням фігурок балерин і фотографій тих країн, в яких вона побувала. Танцівниці з різних епох, частин світу і матеріалів з гордістю сидять на полицях.

А фотографії з поїздок з повагою розташовуються на стіні. Лондон, Париж, Барселона... Будь міст там тільки немає! «Подорожі – це своєрідна муза для мене, – ділиться думками Нінель. – Вони наповнюють мене енергією, дають сили жити далі. На свій останній день народження я зробила собі подарунок – побувала в Домініканській Республіці. Враження колосальні, навіть незважаючи на 11-годинний переліт».

«Побутує думка, що в старості люди повинні сидіти зі своїми онуками, дивитися телевізор, а якщо гуляти – то тільки у дворі з собачкою. Я не хочу укладати себе в камеру. Я вільна, як вітер! Поїздки, подорожі, спорт – все це повертає мене у часи моєї молодості, і я з успіхом згадую всі минулі навички. У Домінікані, танцюючи під музику 60-х років (бугі-вугі, рок-н-рол, Глен Міллер), я познайомилася з 35-річною дівчиною. Дивлячись на мої рухи, вона навідріз відмовилася вірити в те, що мені 70, довелося навіть паспорт показати».

«Порівняно з європейцями поважного віку, наші люди постійно долають якісь перешкоди, що стоять у них на шляху до щастя, відчувають стреси, борються з ними. Мешканці Заходу забезпеченого, ізбалованні подарунками цивілізації, тому малоактивні і в більшості своїй є спостерігачами, а не творцями».

Нескладно здогадатися, що активне і насичене життя розпочалася у жінки після виходу на пенсію. У молодості вона займалася в балетній школі, працювала диктором на Калінінградському телебаченні, пізніше – жила в Німеччині, була помічником режисера в телерадіокомпанії міста Гродно і викладала хореографію в місцевій гімназії.

«Думаю, що мій успіх полягає в тому, що я завжди була товариською і відкритою людям, — ділиться секретом колишня балерина. – Я завжди нормально ставилася до критики, легко приймала рекомендації. Одного разу мій викладач сказав мені, що жити треба так, ніби я перебуваю під пильним поглядом телекамер. До цих пір я намагаюся слідувати його порадам».

«Молоді люди – мої найкращі друзі. Вони допомагають мені не зациклюватися на старості, частенько беручи на слабо. Наприклад, моя молода начальниця запропонувала мені спробувати покататися на 82-метрової гірці в аквапарку. Її особливість у тому, що ти пролітаєш на скаженій швидкості над басейном з акулами, а падаєш в інший. На покажчиках висіли знаки, що забороняють людям зі слабким серцем лізти на гору, а мене пропустили. Найцікавіше те, що там і 40-річних не було. Інший випадок був у Лондоні, коли мій син запитав, чи я зможу танцювати на площі. Я почала танцювати, привернула увагу людей, які займаються своїми справами, а в кінці танцю – викликала у них бурю оплесків».

Нінель з радістю демонструє пози з йоги (від класичної – «дерева», до більш складних, наприклад, «повелителька риб») усім бажаючим. Вправи вона виконує в чорною або чорно-білій формі, перебуваючи на хутряній циновці.

«Йогу я вибрала після того, коли пішла з балету. Тоді я зрозуміла, що без занять спортом швидко втрачу форму і працездатність. Звільняючи силові потоки і розтягуючи тіло, йога допомогла мені впоратися навіть з травмою спини!».

Усі рухи Нінель (навіть, поворот голови) сплановані, акуратні, і знаходяться під чітким контролем господині. «Йога – це наука, акуратність і філософія. Така ж, як у балеті і на телебаченні», – пояснює Нінель.

«Як і всім, мені не хочеться їсти, а жерти, але я себе контролюю. Їм я майже все, але в розумних кількостях. Не купую продуктів з штучними запахами, такі як випічка і ковбаса. Люблю овочі, фрукти, рулетики з курки, іноді балую себе солодким».

До прийому ліків жінка ставиться з недовірою: «Якщо шаліт тиск – не варто відразу бігти за таблетками. Краще не поспішаючи прогулятися по свіжому повітрю. Я в таких випадках займаюся йогою – вона розтягує судини».

«Волосся вимагають правильного догляду за собою. Раз на тиждень я змішую всі масла, які є в будинку і за годину до миття втираю їх у голову. Я не користуюся феном, тому що він сушить волосяні цибулини. Я вважаю, що краще не досушити волосся, ніж зіпсувати їх».

«Не люблю, та й не зовсім розумію, коли людину називають літньою. Старіння – це тривалий процес, який відбувається протягом усього життя, а зовсім не відрізок життя. Швидке ж фізичне і моральне старіння відбувається із-за зайвих думок, процесів і речей, які людина несе в собі. Встановіть для себе спосіб життя, і буде вам щастя!»

Бажає вам ніколи не падати духом і брати приклад з Нінель, яка навіть у 70 років може стати кумиром для сучасних молодих жінок.

 

Джерело:
До списку новин