загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи підлягають оподаткуванню пенсії?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 2017 року змінився розмір пенсії, що підлягає оподаткуванню. rovno.rv.ua

Відповідно до норм Податкового кодексу України податок на доходи фізичних осіб та військовий збір справляється з пенсій/щомісячного довічного грошового утримання, якщо їх розмір перевищує десять розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (у розрахунку на місяць), встановленого на 1 січня звітного податкового року, – у частині такого перевищення. Відповідно з 1 січня 2017 року базою оподаткування є розмір, що перевищує 12 470,00 грн. на місяць ( у 2016 році цей розмір був меншим і становив три мінімальних зарплати).

Ставка податку на доходи фізичний осіб – 18 %, військового збору – 1,5% бази оподаткування.

Коло осіб, яким надаються пільги щодо справляння податку, залишилося незмінним (згідно підпункту 164.2.19 пункту 164.2 статті 164 Податкового кодексу України, не застосовується справляння податків до пенсій, призначених учасникам бойових дій, інвалідам війни та особам, на яких поширюється чинність статті 1

 

До списку новин